Κύπρος

ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ «Χαστούκι» στον Ερντογάν στα κατεχόμενα – Προσέξτε τα μπαλόνια που άφησαν oι T/K στον ουρανό

Σε μία κίνηση με διαφορετικούς συμβολισμούς, προχώρησαν μέλη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, κατά τη διάρκεια των σημερινών εορτασμών στα κατεχόμενα για τα 41 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Και ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει το παρόν του στους προκλητικούς εορτασμούς και τα πανηγύρια που έστησαν στα κατεχόμενα για την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, μέλη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, επέλεξαν να στείλουν ηχηρά μηνύματα.

 

 20150720_maurampaloniaΣτον ουρανό πέταξαν μπαλόνια, στα οποία έδεσαν τρεις διαφορετικές φωτογραφίες, που υποδεικνύουν τα εγκλήματα της Τουρκίας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ αποδίδουν συμβολικά τιμή στους δολοφονηθέντες.

Η πρώτη δέσμη μαύρων μπαλονιών που υποδεικνύει προφανώς το πένθος για τον χαμό των απεικονιζόμενων στις φωτογραφίες, αφέθηκε ψηλά στον ουρανό με τα πρόσωπα των ηρώων και προασπιστών της φιλίας και συνεργασίας , Μισιαούλη και Καβάζογλου  που έπεσαν από τα δολοφονικά πυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης TMT, Στις 11 του Απρίλη 1965.

Η δεύτερη δέσμη λευκών μπαλονιών, έφεραν τη φωτογραφία του Μπερκίν Ελβάν που σε ηλικία 14 ετών δέχτηκε  βαρύ χτύπημα στο κεφάλι από το κάνιστρο δακρυγόνου ενός αστυνομικού, όταν βγήκε από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί για την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία το  2013.

Ο Ελβάν νοσηλευόταν επί 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση και υπέκυψε στα τραύματα του τον Μάρτιο του 2014.

Ο θάνατος του προκάλεσε νέο κύμα διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ η κηδεία του στις 12 Μαρτίου στο Κοιμητήριο  Feriköy της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

http://www.cytoday.eu/index.php?id=17&nid=3228654

Back to top button