Κύπρος

«Η ανησυχία Ακκιντζι, η υποκρισία του Γιούγκερ και τα ψέματα του Προέδρου.»

ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΩΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ

Η ανησυχία Ακκιντζι, η υποκρισία του Γιούγκερ και τα ψέματα του Προέδρου.

Γράφει ο Χάρης Κυριακίδης

 

Ο εγκάθετος της Άγκυρας, κάλεσε τον κ. Γιούγκερ να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν δικαστήρια από εκτοπισμένους, για παραβίαση των δικαιωμάτων τους με τη λύση ΔΔΟ! Δηλαδή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Κεκτημένου για τους υποτελείς πολίτες του επερχόμενου Άπερχαϊτ!

cebacf8dcf80cf81cebfcf82-cebaceb1cf84ceb5cf87cf8ccebcceb5cebdceb7Τον λόγο τον εξήγησε το 2003 ο τότε Γεν. Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος βέβαια, τον έκανε γαργάρα αργότερα το 2004 και που φαίνεται ότι συμφωνεί και σήμερα με την κατάργηση του κεκτημένου: «Πρόκειται για σοβαρό μήνυμα προς όλους όσους μεσολαβούν και/ή ασχολούνται με τη λύση του Κυπριακού προβλήματος …. προς απόκρουση της αυθαίρετης τουρκικής ερμηνείας (της ομοσπονδίας) περί φυλετικής καθαρότητας και/ή εγγυημένων φυλετικών πλειοψηφιών στην κάθε μια από της ομόσπονδες περιοχές της Ομοσπονδίας.

Μια τέτοια λύση θα είναι εκ των πραγμάτων θνησιγενής. Διότι, εξ υποθέσεως, στο χρονικό σημείο της λύσεως και μετέπειτα, η Τουρκία θα παύσει να είναι υπόλογος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

 

Υπόλογος θα είναι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία της οποίας το καθ΄ υπόθεση εσωτερικό συνταγματικό καθεστώς θα υποστεί σεισμό, με την πρώτην καταδίκη εναντίον της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα περιουσιών, κατοικίας και ταπεινωτικής μεταχειρίσεως κλπ.».(Βλ. «Κυπριακό Νομικό Βήμα» έτος 13ο , Τεύχος 3, σελίδες 11-21, Από το βιβλίο μου «Περί ομφαλού της γης» σελ 254-255)

 

 

 

 

 

 

 

vimasaronikou.wordpress.com

Back to top button