Ελλάδα

Ιταλοί μεγαλομεσίτες προσπαθούν να πουλήσουν ελληνικά νησιά με lifestyle παραμύθια

Παιχνίδι με τα ελληνικά νησιά επιχειρούν να κάνουν ξένοι κτηματομεσίτες οι οποίοι- με διαφημιστικά κόλπα και διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ του εξωτερικού – προσπαθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ισχυρών ομίλων και επιχειρηματιών από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Όπως γράφει σήμερα η Realnews, η πολιορκία των ελληνικών νησιών με ψευδή δημοσιεύματα αγοραπωλησίας ξεκίνησε μετά τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, με πρωταγωνιστή τον «μεσίτη των σταρ», Ιταλό εκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της κτηματομεσιτικής εταιρίας Proto Group Ltd., Αλεσάντρο Πρότο.

greek_islands-630x400Η εταιρία του είναι εκείνη που «έφερε» τον Αμερικανό μεγιστάνα Γούορεν Μπάφετ και τον χολιγουντιανό σταρ Τζόνι Ντεπ στην Ελλάδα- ο πρώτος υποτίθεται ότι αγόρασε τον Άγιο Θωμά στην Αίγινα και ο δεύτερος τη Στρογγυλή, στα Δωδεκάνησα. Άμεσα όμως οι ειδήσεις διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους «ιδιοκτήτες».

Οι ίδιοι κύκλοι που διαφημίζουν τα ελληνικά νησιά έφτασαν στο σημείο να βάλουν αγγελία ακόμα και για το νησί Οξιά που αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ, αυτή τη φορά με το όνομα «Ναυσικά» και τιμή πώλησης 6.9 εκατ. ευρώ. Κύκλοι του εμίρη ξεκαθάρισαν στην «R» ότι η Οξιά δεν πωλείται.

 

 

Παράγοντες της ελληνικής κτηματαγοράς κάνουν λόγο για «στημένο σκηνικό», προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ιδιοκτητών «καίγεται» να πουλήσει νησιά σε τιμές έως και 40% κάτω από την αρχική τους αξία, λόγω των υψηλών φόρων και του φόβου για περαιτέρω υποχώρησης τιμών

 

 

 

 

 

tribune.gr

Back to top button