Ελλάδα

Λαφαζάνης: «Πείραμα» πίεσης των δανειστών το δημοψήφισμα!

Aίσθηση προκαλούν δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη δύο 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά έκανε λόγο για «πείραμα» πίεσης των δανειστών.

lafazanis-630x400«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα. Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα» είπε.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τους πιστωτές. «Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρω με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε και πρόσθεσε: «Το «ναι» δεν θα βγει από την κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος»,

 

 

 

 

 

 

 

tribune.gr

Back to top button