Κύπρος

Ο Κύπριος συνταξιούχος που έγινε πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα

Γράφει: Μαρία Ψαρά

Κύπριος 88χρονος συνταξιούχος, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο που έστειλε ολόκληρη την σύνταξή του στο Εθνικό Ταμείο Οικονομίας της Ελλάδας και έγινε πρωτοσέλιδο, δηλώνει πως δεν ανέμενε ότι θα προβληθεί η πράξη του.

o-kyprios-syntaxiouchos-pou-egine-protoselido-th«Σύντροφε Αλέξη, παρακαλώ δεχθείτε το μικρό αυτό ποσό προς όφελος του Εθνικού Ταμείου Οικονομίας (αποτελεί το σύνολο της μηνιαίας μου σύνταξης, είμαι 88 ετών, Έλληνας Κύπριος, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο), σαν εκτίμηση για τις άοκνες μα και υπεράνθρωπες προσπάθειές σας να διατηρήσετε την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που τόσο βάναυσα καταπολεμείται από τους ισχυρούς “εταίρους” μας, τρομάρα τους. Η χειρονομία μου αυτή ας θεωρηθεί ότι είναι η εκπλήρωση μέρους της ιδεολογικής μου ταυτότητας, έναντι της διεθνιστικής μου θέσης. Κράτα ψηλά, σύντροφε Αλέξη, το λάβαρο της τιμής και της αξιοπρέπειας».

Με αυτήν την επιστολή, έστειλε ο Νουφρής Μιχαηλίδης από τη Λεμεσό το σύνολο της σύνταξής του σε επιταγή στο Μέγαρο Μαξίμου. Η είδηση δημοσιεύτηκε χθες στην πρώτη σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και ο τίτλος του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δημήτρης Τερζής είναι «Ο 88χρονος είναι λεβεντιά!». 

Στην επικοινωνία του «Φιλελεύθερου» μαζί του, ο 88χρονος κατασυγκινήθηκε μόλις άκουσε τα νέα. Δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ότι είχε γίνει πρωτοσέλιδη η προσφορά του. «Μια μικρή βοήθεια από την ψυχή μου είναι, το ελάχιστο που θα μπορούσα να προσφέρω. Το χρωστάω στην Ελλάδα, που μου σπούδασε τρεις κόρες…», μας είπε μέσα από τα δάκρυά του. Και ο 88χρονος Νουφρής –συνταξιούχος έμπορος ηλεκτρικών ειδών– πρόσθεσε: «Δεν το έκανα ούτε για προβολή, ούτε για ρουσφέτι. Έτσι αισθανόμουνα. Δεν με υποχρέωσε κανείς.

Με σπαραγμό βλέπω τι υποφέρει ο ελληνικός λαός, τα ίδια που περάσαμε κι εμείς πριν από λίγα χρόνια. Οι ξένοι μας τα επέβαλαν αυτά. Όπως και την τουρκική εισβολή και κατοχή. Είμαι 41 χρόνια πρόσφυγας. Η ιδέα του ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει, με έκανε να κάνω αυτή την συμβολική κίνηση. Ίσως θα μπορούσε το ποσό αυτό να δοθεί σε μια οικογένεια για το γάλα των παιδιών της ή σε κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη», επέμεινε μιλώντας στον «Φ». 

«Αν ψήφιζα την Κυριακή, θα ψήφιζα σίγουρα ΟΧΙ γιατί πιστεύω ότι αυτό θα επαναφέρει τους “εταίρους” μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα τους κάνει να σκεφτούν δύο φορές για την Ελλάδα. ΟΧΙ, γιατί πιστεύω ότι έτσι θα έρθει μία καλύτερη συμφωνία», τόνισε. 

 

philenews.com

Back to top button