Ελλάδα

Ο Τσίπρας αποδέχεται την πρόταση των δανειστών – Το απόγευμα η συνεδρίαση του Eurogroup

Νέα πρόταση καταθέτει η Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των Financial Times, Peter Spiegel. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου στο twitter η νέα πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα φέρεται να κινείται κοντά σε αυτά που ζητούν οι θεσμοί και δεν αποκλείεται συμφωνία στο απογευματινό Eurogroup.

 

eurogroupΜε επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Κριστίν Λαγκάρντ και τους Ευρωπαίους ηγέτες που δημοσιεύουν οι Financial Times, δηλώνει ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, με την εξαίρεση του 30% στα νησιά και αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 από τον Οκτώβριο

 

 

 

Σύμφωνα με την επιστολή:

 

 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

 

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) αντί για 12.30 όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, μετά από σχετικό αίτημα πολλών υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της El Mundo, Pablo Rodriguez, το Eurogroup μετατέθηκε για το απόγευμα γιατί η Ελλάδα κατέθεσε αυτή τη νέα πρόταση

 

 

 

 

 

 

 

topontiki.gr

 

Back to top button