Διεθνή

Ο ύποπτος για την επίθεση στη Σουρούτς ήταν Τούρκος που είχε ταξιδέψει στη Συρία

Ο ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας, τη Δευτέρα, στη τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς ήταν Τούρκος ο οποίος είχε ταξιδέψει παράνομα στη Συρία μέσα στο 2014, σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

Ο φερόμενος ως δράστης θεωρείται ότι συνδεόταν με τον αντίστοιχο ύποπτο για την επίθεση σε κομματική συγκέντρωση του αριστερού, φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

tourkia-sourouts-kideies-thumaton«Επιβεβαιώνουμε στη βάση των γενετικών αναλύσεων που έχουν γίνει πως ο δράστης της επίθεσης είναι ένας άνδρας 20 ετών από την Αντιγιαμάν (νοτιοανατολική Τουρκία)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τούρκος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο νεαρός άνδρας, του οποίου τα αρχικά είναι Σ.Α.Α., είχε ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν από δύο μήνες, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 100.

 

Η Σουρούτς βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από την κουρδική πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, η οποία έχει γίνει θέατρο σκληρών μαχών τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα σε Κούρδους πολιτοφύλακες και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

 

 

 

naftemporiki.gr

Back to top button