Ελλάδα

ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.- Τέσσερις βουλευτές ψηφίζουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρήγμα στην Κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς 4 βουλευτές του κινήματος τις τελευταίες ώρες έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη στάση του κόμματος.  Κώστα Δαμαβολίτης ,Βασίλη Κόκκαλης ,Δημήτρη Καμμένος και Νίκος Μαυραγάνης ο καθένας με τον τρόπο του τάσσεται κατά του δημοψήφισματος.

ӵ�破粠ꯩ�ﵫ嵴骞ܤᲠ�m宜�랭��ᱡޠ5 ɯ��15, ¯� (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

«Έχουμε πόλεμο , δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει ,φεύγει» ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, ήταν  ο 4ος βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου που διαφοροποιεί τη στάση του για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «Νόθο» το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε, ότι «αν και παραμένει μαχητής του Όχι, ο λαός καλείται να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του, αλλά καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο».  Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε άλλα δηλώνει: Ενώ έπρεπε να διασφαλίσουν τη ρευστότητα συνέχισαν τις καταβολές προς δανειστές

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε  να ακυρωθεί το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι δεν είχε την εντολή να κλείσουν τις τράπεζες. «Προέτρεψα τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα, γιατί το μόνο που θα πετύχει αυτό το δημοψήφισμα είναι η διχόνοια» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο

Στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης αποκάλυψε τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, λέγοντας ότι πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι η στάση του αυτή δε σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων.

«Είμαι υπέρ του «ναι»», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει «ναι»».

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος , ζητά «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων».

«ΖΗΤΩ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοψηφίσματος και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δις με συνέπεια άμεση χρεωκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας.

Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για ΟΛΟΥΣ μας.

Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ». καταλήγει ο Δ. Καμμένος.

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολίασε για τους βουλευτές που διαφοροποιούνται από την γραμμή του κόμματος για το δημοψήφισμα.
«Οι συγκεκριμένοι βουλευτές τοποθετήθηκαν στην ολομέλεια της βουλής και είπαν «ναι» στο να γίνει το δημοψήφισμα, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας «όχι» στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Τώρα αν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

 

 

 

 

 

crashonline.gr

 

Back to top button