Ελλάδα

Ρωμανιάς: Μη εφαρμόσιμο το ν/σ για το ασφαλιστικό όπως έχει διατυπωθεί – «Θα πάρουν στο λαιμό τους τον πρωθυπουργό»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ακόμα και αύριο το πρωί αν αυτό το κείμενο που έφτασε ανεπίσημα στα χέρια του αποτελέσει το τελικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. Μάλιστα, όπως είπε, αυτοί που έγραψαν το κείμενο αυτό μπορούν να «πάρουν στο λαιμό τους τον πρωθυπουργό».

romanias_4Μιλώντας στ

ην ΕΡΤ, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε πριν συνταχθεί το κείμενο το οποίο περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό λόγων των προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές. Μάλιστα, όπως είπε, το κείμενο έφτασε στα χέρια του ανεπίσημα.

Όπως υπογράμμισε, το κείμενο που ίσως αποτελεί ένα προσχέδιο του τελικού νομοσχεδίου δεν έχει τη σωστή διατύπωση. Όπως είναι διατυπωμένες οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν, συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Χαρακτηρίζοντας το κείμενο εντελώς πρόχειρο, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι όσοι το έγραψαν «περνούν νομοθετικές ρυθμίσεις όπως τις καταλαβαίνουν» ενώ εάν ψηφιστεί πρόκειται να «πάρουν στο λαιμό τους τον πρωθυπουργό».

«Εγώ δεν θα καθίσω στο υπουργείο εάν περάσει. Έχω βγει από τα ρούχα μου. Δεν βλέπω πώς μπορεί να εφαρμοστεί», δήλωσε προσθέτοντας ότι «αυτοί που το έφτιαξαν ας έρθουν τα το εφαρμόσουν μετά».

 

 

 

koutipandoras.gr

Back to top button