Ελλάδα

Σύγκρουση μέχρι τέλους – Όλοι έτοιμοι για όλα: Και για συμφωνία και για εθνικό νόμισμα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, «ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ» ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ή ΜΕΤΩΠΙΚΗ; – ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ» ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Η ομοβροντία αρνητικών δηλώσεων χθες μετά τη Σύνοδο Κορυφής (Μέρκελ, Γιούνκερ, Τούσκ) με σαφείς αναφορές ή ξεκάθαρους υπαινιγμούς για Grexit δείχνουν πως μπορεί ο χρόνος να μετράει αντίστροφα για την υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ενισχύεται δε ακόμη περισσότερο το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς οι δανειστές απαιτούν πλέον από την κυβέρνηση να υπογράψει ένα πρόγραμμα ολοκληρωτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού. Ένα τρίτο μνημόνιο με δυσβάσταχτους όρους σε μία κατεστραμμένη κοινωνία.

GREXIT11_568_355Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχθεί κάτι τέτοιο, σε ένα μάλιστα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα, αφού έχει εκλεγεί για να μην συνεχίσει στην πολιτική της λιτότητας και κυρίωςαισθάνεται πολύ ισχυρός μετά το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε και απορρίφθηκε η πρόταση των δανειστών για επαχθή μέτρα. «Με το 62% να δηλώνει «ΟΧΙ» σε νέα μέτρα πώς μπορεί να υπογράψει ακόμη πιο επώδυνα που ζητούν οι δανειστές», αναρωτιέται κυβερνητική πηγή.

Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που συγκρίνουν την εικόνα του «άνετου» Αλέξη Τσίπρα όταν τα έσπασε με τους «Θεσμούς», έφυγε από τις Βρυξέλλες και εν συνεχεία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με τη χθεσινή που δήλωσε χαμογελαστός πως είναι χαρούμενος και πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση, όταν κάθε άλλο παρά αυτό προέκυπτε από τις σκληρές τοποθετήσεις των Ευρωπαίων.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως το Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ. Η κυβέρνηση έχει εκλάβει το δημοψήφισμα ως απόλυτη στήριξη, η οικονομία μέχρι στιγμής φαίνεται να αντέχει, όπως και οι πολίτες, αλλά και η τουριστική περίοδος πηγαίνει συγκριτικά αρκετά καλά και αφήνει πολύ συνάλλαγμα διευκολύνοντας την όλη κατάσταση.

Οι δε δανειστές δηλώνουν πως είναι προετοιμασμένοι για ένα Grexit, αλλά αν συμβεί θα δούμε τελικά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…

Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν σενάρια για διπλό νόμισμα, για στάση πληρωμών εντός του ευρώ και διάφορα άλλα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε αν το διαζύγιο θα είναι βελούδινο ή όχι. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πάντως και πολλά περιθώρια να αφήσουν τον ελληνικό λαό να βιώσει μία ανθρωπιστική κρίση, διότι θα προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις

 

 

 

 

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button