Κύπρος

Τα Κύπρια γιουσουφάκια του σουλτάνου

Οι Έλληνες αυτού του τόπου καλούνται να ξυπνήσουν, επιτέλους. Να δουν ποιοι τους σύρουν ως πρόβατα στη μάντρα του σουλτάνου Ερντογάν.

Ας ξυπνήσουν για να συνειδητοποιήσουν ότι η κατοχική Τουρκία απέχει ένα μόνο βήμα από τον τελικό στόχο της, την κατάλυση και εξαφάνιση τής Κυπριακής Δημοκρατίας ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου.

 

Όλοι οι Ανανιστές, με επικεφαλής τους αυτάδελφους Αναστασιάδη και Ακιντζί, ο άλλοτε εθνικόφρων και νυν υπηρέτης του Αναστασιάδη, ΔΗΣΥ, το ένοχο ΑΚΕΛ και η λοιπή ομοχειρία των θιασωτών του επάρατου σχεδίου, επιχειρούν μια πρωτοφανή εξαπάτηση του λαού.

erdogan-κατεχόμενα-κύπρος-550x400_cΩς εάν να βρισκόμαστε στα πρόθυρα λύσης, διασαλπίζουν περί αισιοδοξίας. Ψαλμωδούν περί ελπίδας που δημιουργήθηκε, τάχα, από την ανάδειξη του κατοχικού Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/κ. Δεν αντιλαμβάνονται πως ο Μουσταφά, ο καρντάσης του Αναστασιάδη, είναι ο ιδεωδέστερος Δούρειος Ίππος της Τουρκίας για να αλώσει και να κατερειπώσει και τις τελευταίες αντιστάσεις του κυπριακού Ελληνισμού.

Κανοναρχούν ανοητολογώντας και οπτασιάζονται «παράθυρο ευκαιρίας» που, δήθεν, άνοιξε με τον Ακιντζί που, τάχα, θέλει λύση. Αλλά δεν ερευνούν, δεν ακούν ούτε μελετούν τις δηλώσεις που κάνει για τη λύση που, κατ’ εντολήν της Τουρκίας, αξιώνει. Ο Ακιντζί δεν διαφέρει σε τίποτε από τους προκατόχους του Ντενκτάς, Ταλάτ και Έρολγου. Απλώς αυτός είναι ενδεδυμένος την προβιά προβάτου για να ξεγελάσει όσους αφελείς Έλληνες παρασύρονται από το επιτήδεια μειλίχιο ύφος του.

 

Αλλ’ ο Ακιντζί, όπως και ο Ερντογάν, βροντοφωνάζουν τη λύση που απαιτούν να υπογράψουμε. Εξαιτίας λαθών και εγκλημάτων της δικής μας ηγεσίας, η Τουρκία έφτασε στο σημείο να αναμένει οσονούπω την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διά χειρός ασυγκράτητου πλέον Αναστασιάδη. Αυτός, αντί να εξηγήσει με σαφήνεια στους πολίτες τι συμβαίνει και πού οδηγούνται οι συνομιλίες, επιτίθεται υβριστικά κατά των πολιτικών αντιπάλων του, υπό την ανοχή και τον αξιοπρόσεκτο πολιτικό σκασμό των συναγελαζόμενων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Όπως και το 2005, όταν Αναστασιάδης και άλλοι συναγερμικοί οδοιπόρησαν προς τα τουρκικά Σούσα, έτσι και σήμερα η ομοχειρία των Αναν-ιστών μαίνεται και κοκορεύεται πως οι προοπτικές για λύση είναι πιο αυξημένες από άλλες φορές. Πού στηρίζουν τις νέες ελπίδες τους; Μα, πάλι στον χασάπη Ερντογάν. Χασάπης του τουρκικού λαού, χασάπης των Κούρδων αλλά και χασάπης εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων. Τα αφελέστατα Κύπρια γιουσουφάκια εναποθέτουν ξανά στον σουλτάνο τις ελπίδες τους για λύση. Ο N. Αναστασιάδης ελπίζει ακόμα πως ο Ερντογάν θα… συναινέσει σε λύση.

 

Αλλά γατί; Ο σουλτάνος έδωσε έστω ένα δείγμα καλής θέλησης; Απέσυρε έστω έναν Αττίλα, έναν έποικο; Γιατί εισέβαλε ξανά στην κατεχόμενη Κύπρο αφού ισχυρίζεται πως δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία για λύση; Γιατί πέρσι εισέβαλε στην κυπριακή και ευρωπαϊκή ΑΟΖ με τον «Βάρβαρο» και τα πολεμικά σκάφη του;

Γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί μέσα στην καρδιά της Ευρώπης μας την χαρακτήρισε ως εκλιπούσα; Πρώτον, διότι απέναντί του έχει αναξιοπρεπείς αντιπάλους, γλοιώδη και γελοιώδη Κύπρια γιουσουφάκια, που ούτε καν μια διαμαρτυρία δεν κάνουν για όσα ο Αττίλας πράττει εναντίον τους. Δεύτερον, διότι είναι σίγουρος τώρα ότι με Αναστασιάδη, Κασουλίδη, Ακιντζί, Αβέρωφ και Άντρο, είναι σίγουρη η εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τελευταίο ανάχωμα και οχυρό των Ελλήνων.

 

Με τέτοια αναξιοπρεπή γιουσουφάκια, που γλείφουν και παρακαλούν τον αιμοσταγή κατακτητή τους, γιατί αυτός να φανεί συναινετικός; Απεναντίας, απαιτεί την πλήρη παράδοση και υποταγή, όπως ακριβώς ταιριάζει σε θλιβερά γιουσουφάκια.

 

 

 

 

 

 

sigmalive.com/simerini

Back to top button