Διεθνή

REUTERS: Αυτά είναι τα επιπρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές

Το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup δημοσιεύει το Reuters. Σύμφωνα με αυτό η ελληνική πρόταση αποτελεί καλή βάση, αλλά υπογραμμίζεται ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Σημειώνεται στο προσχέδιο ότι θα απαιτηθεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η πρόταση θα πρέπει να ενισχυθεί κι από άλλα μέτρα ώστε να λάβει βοήθεια από τον ESM.

mediumΟ στόχος είναι μέχρι το 2018 να επιτυγχάνεται στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Επίσης να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις για μειώσεις συντάξεων, καθώς και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις για μη συνταγογραφημένα φάρμακα, κλειστά επαγγέλματα, αγορά γάλακτος, κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων.

Επίσης, το Eurogroup ζητά να μην καταργηθούν οι νόμοι για τα εργασιακά, να επανεξεταστούν οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και οι ομαδικές απολύσεις, να συμμορφωθεί η Αθήνα με τους κανονισμούς της ΕΕ και να ληφθούν μέτρα για τα «κόκκινα δάνεια».

Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ζητούν βελτιωμένη διοίκηση, δηλαδή ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας σε συνεργασία με θεσμούς.

Αναφέρεται δε, ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι υπολειπόμενες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης που δεν έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2014. Να γίνει η ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ.

 

 

 

 

 

 

 

crashonline.gr

Back to top button