Ελλάδα

“Μειώσεις δαπανών από το προσωπικό των ΕΔ” απαιτεί μέχρι το Νοέμβριο η Βελκουλέσκου

16 μέτρα φωτιά απαιτεί η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ από την Αθήνα για να υπάρξει συφωνία. Και στο νούμερο 10 της λίστας υπενθυμίζει τις περικοπές των 200 εκατομμυρίων στην Άμυνα “με περικοπές από δαπάνες προσωπικού και από εξοπλιστικά προγράμματα”.

Τι σημαίνει “περικοπές από δαπάνες προσωπικού”; Νέες μειώσεις μισθών; Απολύσεις; Και πως μπορούν να γίνουν αυτά; Θα προέλθουν από την ενσωμάτωση επιδομάτων στους μισθούς; Συζητά η Αθήνα όλα αυτά τα ενδεχόμενα;

ξκξλΣ΄ ότι αφορά στους “εξοπλισμούς”. Ως γνωστόν νέοι εξοπλισμοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν επείγουσες ανάγκες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης κρίσιμων οπλικών συστημάτων των ΕΔ. Οι οποίες αν δεν γίνουν θα υπάρξει πρόβλημα. Ήδη υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αν δεν επιλυθούν γρήγορα θα …έχουμε θέμα. Από που λοιπόν θα “κοπούν” χρήματα για να ικανοποιηθεί η κυρία Βελκουλέσκου;

Η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαιτεί όλα αυτά να έχουν γίνει μέχρι τον Νοέμβριο.

Η λίστα Βελκουλέσκου σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής περιλαμβάνει:


1 Αλλαγές στους νόμους για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, για τη ρύθμιση των χρεών με 100 δόσεις και για την κρατική χρηματοδότηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης το Ταμείο ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και την υιοθέτηση νομοθεσίας για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

2 Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

3 Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για «φακελάκια».

4 Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

5 Τη μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

6 Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

7 Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές.

8 Την επίτευξη των αναγκαίων τροποποιήσεων έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.

9 Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων και την επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων.

10 Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

11 Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

12 Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)

13 Την μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

14 Την αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).

15 Την απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.

16 Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 14 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.

 

 

 

 

 

 

onalert.gr

 
Back to top button