Ελλάδα

Μ. Ιγνατίου: Έλληνες, θύματα παρανοϊκού πολιτικού συστήματος

Η χώρα, λοιπόν, οδεύει σε εκλογές στις οποίες θα κυριαρχήσουν πάλι τα κενά συνθήματα, ότι δηλαδή τα πάντα συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο στο όνομα του …λαού. Κουράστηκα να ακούω αυτήν την χιλιοειπωμένη και ψεύτικη φράση και απορώ ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες πέραν των «κομματόσκυλων», που πιστεύουν τα λόγια τα ανήθικα των πολιτικών.

 

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε ανώμαλα στον κόσμο του Μνημονίου όταν εκείνο το μοιραίο πρωινό της 13ης Ιουλίου βρέθηκε ενώπιον του ίδιου εκβιασμού, τον οποίο αντιμετώπισαν οι προκάτοχοί του: ή δέχεσαι τη συμφωνία, που οδήγησε σε τρίτο Μνημόνιο ή επιστρέφεις στην Αθήνα ως πρωθυπουργός της δραχμής.

Βεβαίως και έπεσε θύμα του εκβιασμού των δανειστών και …εταίρων μας Ευρωπαίων, αλλά το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι γιατί έφτασαν τα πράγματα ως εκεί. Και φταίει μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον οποίο, ως γνωστόν, διόρισε ο πρωθυπουργός; Όντως δεν γνώριζε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε τραβήξει το δικό του δρόμο και υλοποιούσε τις ανυπόστατες θεωρίες του;


Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας είναι εικόνα και ομοίωση του καραγκιόζη. Προέχει το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον. Συναγωνίζονται σε κενά περιεχομένου συνθήματα, που στη βάση τους είναι καταστρεπτικά για την κοινωνία και την Ελλάδα. Η προσφορά τους στον τόπο είναι ανύπαρκτη.

Προσέξτε: Η χώρα καταστρέφεται, οι πολίτες δεινοπαθούν στην ανεργία και τη φτώχεια και οι πολιτικοί, αντί να συνεργαστούν για την πρόοδο της χώρας και την έξοδο της από την κρίση, μας οδηγούν σε εκλογές για να επιβεβαιώσουν τους …εαυτούς τους και να συντηρήσουν το κατεστημένο, που κρατά καθηλωμένη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι αποκλείει κάθε συνεργασία με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δηλαδή τα κόμματα που τον διέσωσαν όταν τον εγκατέλειψαν οι προδομένοι σύντροφοι του. Είναι την ίδια στιγμή και τα κόμματα που θα σπεύσουν να τον στηρίξουν όταν επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με ένα παράλογο πολιτικό σύστημα, που συνάμα είναι και επικίνδυνο. Δεν αναρωτήθηκε κανείς τι θα συμβεί εάν το φέρει η …τύχη και δεν τους βγαίνουν τα κουκιά;

Ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο;

 

 

 

Το Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας δεν υλοποιείται χωρίς την καθολική ενότητα πολιτικών και πολιτών. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του το τεράστιο βάρος των μεταρρυθμίσεων και της ανόρθωσης της χώρας. Περίμενα ότι ο Πρωθυπουργός θα είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές θα επιβάλουν και στον ίδιο όλες τις ανάρμοστες επιθυμίες τους…

Back to top button