ΆποψηΚύπρος

Πού είναι ο ηγέτης να ενημερώσει τον λαό;

Untitled-326«Η διευθέτηση θα εμπεδωθεί ως διζωνική, δικοινοτική ευρωπαϊκή, όλα μαζί», μας είπε ο κ. Έιντε.

Υποβίβασε το μέλλον ενός λαού σε… ρωσική σαλάτα και πιθανόν να έχει την εντύπωση πως τον πιστεύσαμε.

Είναι εκτός πραγματικότητας, όσα λέει. Ανάγονται σε μία άλλη σφαίρα υπερφυσικού.

Δεν «παντρεύονται» και δεν συμβιβάζονται, διζωνική λύση και ευρωπαϊκή λύση.

Δεν υπάρχει διζωνικό… ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν υπάρχει… μιξ λύση.

Η λύση του Κυπριακού, είτε θα είναι διζωνική μη ευρωπαϊκή είτε ευρωπαϊκή χωρίς διζωνικότητα. Είτε, τελικά, θα εμβολιάσει ο κ. Έιντε το μεν στο δε, οπότε, δεν θα είναι ούτε διζωνικό, ούτε ευρωπαϊκό. Ευρωπαϊκή λύση με δύο ρατσιστικές ζώνες, με εγγυημένες πλειοψηφίες, με ίσα δικαιώματα νομίμων ιδιοκτητών και σφετεριστών, δεν υπάρχει πουθενά.

 

Ευρωπαϊκή λύση, όπου ένα κράτος υπόκειται στις “εγγυήσεις” άλλου κράτους, το οποίο μάλιστα διέπραξε μία βάρβαρη επιδρομή εναντίον του κράτους το οποίο εγγυήθηκε, δεν υπάρχει πουθενά. Κατ’ επιλογήν εφαρμογή των τριών βασικών ελευθεριών, στη βάση της διζωνικότητας, δεν ισχύει πουθενά. Τελικά, τι τερατώδες κράτος θέλει να μας κατασκευάσει ο κ. Έιντε;

Αυτό που θέλει, είναι να πετύχει μία τερατώδη συμφωνία και… γαία πυρί μειχθήτω. Να παραλάβει και κάποιο βραβείο Νόμπελ ως ο μόνος αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών που βοήθησε στη λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος και, αφού φορτωθεί με εύσημα και περγαμηνές, να αναχωρήσει.

Αφήνοντας πίσω του το σπέρμα διάλυσης ενός κράτους και τον βιολογικό και εθνικό αφανισμό ενός λαού. Αφήνεται ο κ. Έιντε από την Κυβέρνηση να αλωνίζει και να προπαγανδίζει, προφανώς επειδή εξυπηρετεί τους επικοινωνιακούς στόχους της δημιουργίας ψευδαισθήσεων ότι επέρχεται λύση και η λύση θα είναι ένας ωραίος ιστορικός συμβιβασμός, πλήρως εξευρωπαϊσμένος. Αφήνεται ο κ. Έιντε να ενημερώνει τον κυπριακό Ελληνισμό, ωσάν να είναι ο ηγέτης που τον εξέλεξε και του ανέθεσε τη διαχείριση του εθνικού του θέματος.

 

Στ’ αλήθεια, πού είναι ο ηγέτης για να ενημερώσει τον λαό του;

Γιατί τον αφήνει να πληροφορείται τις εξελίξεις από τον κ. Έιντε, τον κ. Ακιντζί και τον τουρκικό Τύπο;

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενημερώνει τον λαό;

Φοβάται, επειδή αυτά που θα τον ενημερώσει, θα αποκαλύψουν τι τεκταίνεται στα παρασκήνια;

Φοβάται να αποκαλύψει ότι ο κ. Ακιντζί παραμένει καθηλωμένος στις διαχρονικές αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις και θα διαψευσθούν τα «κοινά οράματα» και θα σβήσει ο φωτοστέφανος του μετριοπαθούς και προοδευτικού ηγέτη, με τον οποίο τον προέβαλε στον κυπριακό Ελληνισμό;

 

 

Αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι θα ενημερώνει τον λαό για όσα συμφωνηθούν, γιατί μας ενημέρωσε ο κ. Έιντε για τη συμφωνία στο περιουσιακό;

Και είναι αρκετό για τον Πρόεδρο να ενημερώνει τον λαό για όσα συμφωνηθούν, αφού συμφωνηθούν και καταστούν τετελεσμένα; Γιατί ενημερώνει την πολιτική ηγεσία στο άψε-σβήσε, περιεκτικά και χωρίς βάθος, χωρίς να την καθιστά συνεχώς κοινωνό όσων συζητούνται;

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι στις 5 και 7 Αυγούστου θα ενημερώσει τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, τα κόμματα και τους Τουρκοκυπρίους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πότε θα το πράξει;

 

Θα ενημερώσει τον κυπριακό Ελληνισμό για τα τετελεσμένα και θα τον καλέσει να τα ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο; Αυτό θα πράξει.

Έτσι θα εφαρμοστεί ουσιαστικά η συμφωνία. Διά πυρός και σιδήρου και εν μέσω τεράστιων εκβιασμών. «Αυτή είναι η συμφωνία.

Ή τη δέχεστε, ή θα ζήσετε μία νέα Μικρασιατική Καταστροφή»…

Σημερινή – sigmalive.com

Back to top button