ΔιεθνήΕλλάδα

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ !!

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*

 

 

Τον παρελθόντα Μάιο είχαμε αποκαλύψει μια επικίνδυνη κατάσταση για την Ευρώπη, με αφορμή τα συνεχιζόμενα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία  και την περιοχή του Ντονμπάς. Με τίτλο «Το ISIS στην Ουκρανία. Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία» αναφερθήκαμε στην  «εισβολή» και παρουσία του ISIS στην Ουκρανία με την δημιουργία Ισλαμικών  Ταγμάτων, που ήδη πολεμούν κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ και Λουγκάνσκ, δηλαδή των Ρωσικής καταγωγής  αποσχιστών  από την Ουκρανία, στο πλευρό του τακτικού Ρωσικού στρατού {1} και {2). 

 

Η απόλυτη επιβεβαίωση της αρθρογραφίας μας ήλθε από τον αμερικανικό κολοσσό την έγκυρη εφημερίδα  τους New York Times, η οποία  πράγματι αποκαλύπτει σήμερα την δράση ισλαμικών ταγμάτων, με τζιχαντική διασύνδεση και άμεση σχέση  και μάλιστα κατονομάζει ποια τάγματα είναι αυτά και που ενεργοποιούνται. 

 Τα τάγματα αυτά είναι το  Cheikh Manour και Djokhar Doudaïev, τα οποία αποτελούνται  κυρίως από φανατικούς ισλαμιστές Τσετσένους,  καθώς και  από τη Γεωργία και το Ουζμπεκιστάν, και το τάγμα Crimée, το οποίο  αποτελείται  από ισλαμιστές Τατάρους της Κριμαίας. Σύμφωνα μάλιστα  με την εφημερίδα, η CIA έχει εμπλακεί από το τέλος του Β’ΠΠ στον συντονισμό και διασύνδεση των  Ναζί με  τους ισλαμιστές, όσο περίεργο και αν ακούγεται. 

 

 

 

Σε ότι αφορά την Ουκρανία, αποκαλύπτεται πλέον ότι η CIA είχε οργανώσει  στις 8 Μαΐου 2007, ένα «αντί-ιμπεριαλιστικό Κογκρέσο» , δηλαδή στην ουσία αντί-Ρωσικό, στην περιοχή του Τέρνοπόλ (Ternopol),  στην Δυτική Ουκρανία, όπου συμμετείχαν  ουκρανοί ακροδεξιοί ( Ναζί)  και ισλαμιστές (τζιχαντιστές)  από τον Καύκασο , οι οποίοι ήσαν ήδη συνεργάτες από παλαιότερα. Δηλαδή από τότε η συνεργασία  Ουκρανών ακροδεξιών Ναζί και ισλαμιστών Τζιχαντιστών  ήταν δεδομένη και σε αγαστή συνεργασία, κάτι που οι περισσότεροι αγνοούσαν και μάλιστα υπό την αιγίδα και καθοδήγηση των ΗΠΑ. Η χρησιμότητα της συνεργασίας αυτής την είδαμε αργότερα, τόσο στην Συρία, όσο και σήμερα στην Ουκρανία.

 

 

 

Σύμφωνα δε με το Γαλλικό δίκτυο Réseau Voltaire ,  ο συντονισμός της συνεργασία ς αυτής  ανατέθηκε στον  Dmytro Yarosh (Ντμίτρο Γιαρός), τον επικεφαλής του Ναζιστικού Δεξιού Τομέα και έλαβε και την στήριξη και τις «ευλογίες» του Doku Umarof (Ντόκου Oυμάροφ) , του «πέμπτου προέδρου  του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Ισκερία, τότε Εμίρη του Καυκάσου»!!! 

 

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο  τσετσένος Ουμάροφ θεωρείτο  από τους μεγαλύτερους και πιο αδίστακτους ακραίους ισλαμιστές, που τελικά σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο 2013, μετά από συνδυασμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση των Ρώσων.  Και το Γαλλικό δίκτυο συνεχίζει τις αποκαλύψεις: Τον Δεκέμβριο του 2013 ένας μεγάλος αριθμός ισλαμιστών Τσετσένων επέστρεψε ξαφνικά από τα καυτά μέτωπα της Μέσης Ανατολής, όπου συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά της  Συριακής Αραβικής δημοκρατίας, μαζί και στο πλευρό με  την λεγόμενη τότε Συριακή αντιπολίτευση, για να συμμετάσχουν στην υπό εξέλιξη τότε «χρωματιστή επανάσταση ή την επανάσταση της πλατείας Μειντάν», με τα γνωστά γεγονότα και τις δραματικές εξελίξεις.

 

Μάλιστα για τους Τσετσένους ισλαμιστές –τζιχαντιστές, οι οποίοι  είναι από τους  πιο σκληροτράχηλους μαχητές, αδίστακτοι και ανηλεείς, αποκαλύπτεται  το εξής γεγονός: Οι ηγέτες του Ισλαμικού χαλιφάτου (ISIS) στο Ιράκ και δη στην περιοχή Τσαμ (Cham) έχουν αντικαταστήσει τους τζιχαντιστές μαχητές  με Τσετσένους, με αποτέλεσμα η κυρίως ομιλούμενη γλώσσα σε όλη την περιοχή να είναι τα Ρωσικά, που έχουν αντικαταστήσει πλέον  τα Αραβικά!!!!

 

 

 

          Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό, ο Ισλαμικός κίνδυνος που πολλοί και ο γράφων έχουν επισημάνει, είναι όχι μόνο υπαρκτός, δεν είναι μακριά, αλλά είναι πλέον στην αυλή μας, ορατός και απειλητικός όσο ποτέ. Όλα αυτά που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία και ξαφνικά. Αποδεικνύεται ότι είναι παλιότεροι σχεδιασμοί, συνεργασίες ετερόκλητων  εταίρων, διαφορετικών ιδεολογιών  και κοινωνικό-πολιτικών αντιλήψεων και κρατικές παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις.

 

Οι ΗΠΑ μέσω της CIA από πολύ παλαιά οργανώνει (από την λήξη του Β’ΠΠ), χρηματοδοτεί  και συντονίζει κρυφές επιχειρήσεις ετερόκλητων ιδεολογικά, θρησκευτικά , κοινωνικά και εθνικά ομάδων, με σκοπό την επίτευξη της γεωπολιτικής στρατηγικής που έχουν σχεδιάσει, για οικονομικά οφέλη, έλεγχο κρατών και οργανώσεων και την απόλυτη κυριαρχία των στον μονοπολικό κόσμο που επιδιώκουν  και προσπαθούν να εφαρμόσουν.

 

Και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική , στο Μαγρέμπ, στην Ουκρανία. Επαναλαμβάνουμε ότι ο κίνδυνος από τον ισλαμικό κίνδυνο και τον τζιχαντισμό είναι όχι πλέον ορατός, αλλά ήδη στην αυλή μας  και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα χθες, όχι σήμερα και φυσικά πολύ αργά αύριο. Η Ευρώπη κινδυνεύει και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ας στηρίζει και υποστηρίζει κάποιες από τις οργανώσεις αυτές, όπως με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία. 

 

Η συνεργασία του Ουκρανικού στρατού  με ισλαμικά – τζιχαντιστικά τάγματα στο Ντονμπάς κατά των Ρωσόφωνων αυτονομιστών είναι σαν το αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται. Δεν μπορεί η Δύση γενικά να «φωνάζει» για «συμμετοχή Ρώσων» στο πλευρό των Ρωσικής καταγωγής αυτονομιστών του Ντονμπάς και να «αγνοεί και τάχα μου δεν βλέπει» την αποδεδειγμένη συμμετοχή φανατικών ισλαμιστών από πολλές  χώρες της Αν. Ευρώπης στο πλευρό του επίσημου Ουκρανικού στρατού.

 

 

 Γιατί μετά την Ουκρανία ο στόχος ή οι στόχοι θα είναι κάπου αλλού μέσα στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνουμε μέσα στην Ευρώπη.  Και ο στρατός αυτός είναι έτοιμος, έμπειρος, μάχιμος, αμείλικτος , ιδεοληπτικώς θρησκευτικά και τρομερά φανατισμένος. Και τότε τι κάνουμε; Δεν μπορεί, όπως λένε και οι Αμερικανοί,  να έχεις  τα φίδια στην αυλή σου και να περιμένεις να δαγκώσουν μόνο τους άλλους  και ποτέ εσένα!!

 

 

 

analystsforchange.org

Παραπομπές σε προηγούμενα άρθρα:

(1) http://www.analystsforchange.org/2015/05/isis_25.html

(2) http://www.analystsforchange.org/2015/05/isis_26.html

Back to top button