breaking newsκοινωνία

EΚΒΙAΣΜΟΣ…Εμφανίστηκε ο ”Σωτήρας” Τσιόδρας: «Θα έχουμε lockdown μέχρι να εμβολιαστείτε όλοι»!!!

 

Σου παραχωρούμε την θέση μας καντο εσύ και όλη η οικογένεια σου!!!

Kαμπανάκι κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάλεξη με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας», της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και εκεί αποκάλυψε ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική που θα δούμε (σε πολλά κακόγουστα επεισόδια) τους επόμενους μήνες.

Έτσι ο Σ.Τσιόδρας (που μετά από καιρό η κυβέρνηση αποφάσισε να τον ξαναβγάλει) ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι περιοριστικά μέτρα θα έχουμε μέχρι να εμβολιαστούν όσοι προβλέπονται. Και επειδή το πρόγραμμα εμβολιασμού πηγαίνει “περίφημα” οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε όλεθρο.

Ας σκεφτούμε ότι ήδη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ.Σκυλακάκης δήλωσε ότι: “Η οικονομία είναι σε μία πολύ ευαίσθητη φάση και πολλές επιχειρήσεις θα είναι στην κόψη του ξυραφιού τους επόμενους μήνες.”

Η “κυβέρνηση λοιμοξιωλόγων” βέβαια αδιάφορη για την οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών θέλει να καλύψει τα λάθη της στην διαχείριση της πανδημίας με την συνέχιση του λάθους, δηλαδή της καραντίνας.

Επεσήμανε ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 εως 50 ετών ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού. (Φαίνεται ότι το lockdown ή ημι-lockdown θα συνεχιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο).

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ό,τι και εάν σημαίνει αυτό, και όχι η εξαφάνιση της επιδημίας όπως θέλουν να ελπίζουν κάποιοι, θα γίνει με τον έλεγχο της επιδημίας.

Με οδηγό την επιδημιολογική επιτήρηση. Με βελτιστοποίηση των μέτρων, στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο, που επιτρέπει έναν σταθερά χαμηλό αριθμό λοιμώξεων. Έτσι θα εξισορροπούνται οι αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και θα μειώνεται το κοινωνικό κόστος».

Όπως εξήγησε πρόκειται για τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό τονίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ξεκαθάρισε πως δεν φέρουν τον ιό,  αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα τον εξουδετερώσει.

Επιπλέον επεσήμανε ότι τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται στον κοροναϊό και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα του Ισραήλ.

Αναφορικά με τις θεραπευτικές επιλογές είπε ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αντιικό φάρμακο που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου. «Ακόμα, ένα χρόνο μετά,  ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εμβόλια είναι η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου πρόσθεσε τονίζοντας πως μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς.

«Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόρδας.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού, ο καθηγητής δήλωσε πως «Το lockdown είναι σφυριά στο κεφάλι» και υπογράμμισε τις συνέπειες σε όλους του τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πνευματικούς κ.α.

Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο, το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπά περισσότερο την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέλλον εξαρτάται τον εμβολιασμό, είπε και τόνισε ότι η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85%  σε μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά.

Πηγή 

Back to top button