breaking newsΕλλάδα

Μπαράζ απειλητικών e-mail για τοποθέτηση βόμβας στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος», σε νοσοκομεία και σε εκκλησία

 

Νέος συναγερμός σήμανε νωρίτερα πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν εστάλη ένα νέο e-mail για τοποθέτηση βόμβας. Μάλιστα, ο αποστολέας απειλεί με βόμβα και την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και το Ερρίκος Ντυνάν, το Τζάνειο, το Παίδων «Αγία Σοφία» και το «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φαρσέρ έστειλε περίπου στις 6:30 το πρωί δύο email στο Αρχηγείο της Αστυνομίας γραμμένα στα αγγλικά, στα οποία εξηγούσε ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες στο αεροδρόμιο και σε τέσσερα νοσοκομεία.

Το απειλητικό e-mail ήταν γραμμένο στα αγγλικά και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπογράφει κάποιος Πολ Αβιλοβογλου, ως τούρκος εθνικιστής.

Στο απειλητικό του μήνυμα γράφει ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως επίσης ότι οι Τούρκοι εθνικιστές απαιτούν την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του Βάντ Σαβέλιεφ.

Tο e-mail του σημερινού φαρσέρ

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές
Σας μιλάει ο Πολ Αβιλοβογλου

Έχουμε βάλει νάρκες σε όλα τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα
Θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αθήνα
Και θα επιβάλλουμε το νόμο της Σαρία

Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας Βάντ Σαβέλιεφ»

Υπενθυμίζεται πως χθες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο 42χρονος φαρσέρ, ο οποίος συνελήφθη στην πόλη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την κατηγορία ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα με email για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής. Ο Ρώσος υπήκοος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του 42χρονου, υπηκόου Ρωσίας, που έστελνε τα μηνύματα μέσω email ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή

primenews.
Back to top button