Κύπρος

General – Το περιστέρι της Κύπρου απειλείται και πάλι

Το περιστέρι της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) πυροβολήθηκε το 1963, το 1974 και το 2004. Σήμερα πετά λαβωμένο στους ελεύθερους ουρανούς της Κύπρου αλλά κινδυνεύει από τις φιλοδοξίες ή τις λάθος εκτιμήσεις των φύσει και θέσει προστατών του. Η Κύπρος χρειάζεται τους φίλους για να υπερασπίσει τη Δημοκρατία της. 55 χρόνια ζωής από το 1960 αποδεικνύουν ότι η ΚΔ προώρισται να ζήσει.

 

b2caaac3c0fe2cc07ecc3617a4991d28_XLΗ Κύπρος χρειάζεται απαλλαγή της από την κατοχή, τους έποικους και τα κατάλοιπα του αποικισμού. Καρτερούμεν μέραν νύκταν… για να δούμε τζιαι δροσιάν τζιαι ποσπασιάν. Τα 41 χρόνια τουρκικής κατοχής και ο αυξανόμενος εποικισμός δοκιμάζουν τις αντοχές του λαού. Η διάλυση της ΚΔ τού ενός Κράτους, της μιας Βουλής και της μιας Κυβέρνησης προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα. Οι εχθροί της ΚΔ διέλυσαν τον τραπεζικό τομέα της οικονομίας και τον κρατικό αερομεταφορέα που έδιναν ζωή και φτερά στο περιστέρι της Κύπρου. Τώρα ζητούν επιτακτικά το ξεπούλημα όλων των ημικρατικών οργανισμών για να σώσουν τάχα τους εργαζομένους από τη στάση πληρωμών.

 

Την εξαφάνιση της Δημοκρατίας σκοπεύουν να αντικαταστήσουν με μια ομοσπονδία τύπου Ένωσης Πολιτειών, στην οποία θα προορίζουν ως πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη, αντιπρόεδρο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και ως κυβερνήτες τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ή τον Ντερβίς Έρογλου. Στόχος των αρχιτεκτόνων του νέου εγκλήματος κατά της Κύπρου είναι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων του πραξικοπήματος του 1963, του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974 και της επιδιαιτησίας του 2004, ώστε να δικαιολογηθεί η επιβολή της ομοσπονδίας σε μια μικρή χώρα του ενός εκατομμυρίου κατοίκων αλλά με πλούσια αποθέματα υδρογονανθράκων.

Τα τρισεκατομμύρια ευρώ που μπορούν να αποδώσουν οι υδρογονάνθρακες της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της ΚΔ είναι αρκετά να θρέψουν τους καρχαρίες που καραδοκούν. Τούρκοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι και… τα ντόπια λαμόγια σε Κύπρο ή Ελλάδα βιάζονται να κατασπαράξουν την ψαριά του γέρου ψαρά. Η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία (ΕΚΟ), ή η Ένωση Πολιτειών της Κύπρου, όπως σχεδιάστηκε, είναι ένα πολυκέφαλο κράτος με δύο βουλές και με τρεις κυβερνήσεις που για τη λειτουργία του απαιτούνται τρισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κληθεί να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης της ΕΚΟ ως επένδυση μέχρι την ημέρα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων από την οποία θα δοθούν στην Κύπρο κάποια κοκαλάκια. Μέχρι το 2020, όποιος αντέξει.

Η συντήρηση μίας κυβέρνησης και μίας βουλής της ΚΔ, όπως σχεδιάστηκε από τους καρχαρίες, απαιτεί θυσίες λιτότητα και βαριές φορολογίες που δύσκολα αντιμετωπίζονται. Η λειτουργία και συντήρηση της πολυκέφαλης ομοσπονδίας ΕΚΟ πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν; Κάποιοι ελπίζουν στους πιστωτές;

 

Δεν βλέπουν τα παθήματα της Ελλάδας που για πεντέμισι χρόνια οδηγείται από το κακό στο χειρότερο; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οραματίζεται με τον Ακιντζί να οδηγήσουν την Κύπρο στην παγίδα της ΕΚΟ, ο Άντρος Κυπριανού οδεύει για να παραλάβει από τον Ερντογάν τον τίτλο του κυβερνήτη, η πολιτική ηγεσία είτε συμπλέει είτε βρίσκεται σε σύγχυση, ενώ οι κόλακες και τα λαμόγια χειροκροτούν τις τάσεις αυτοκτονίας των κυβερνώντων.

 

 

Ο θεός της Κύπρου ας λυπηθεί τον λαό και να σταματήσει τον κατήφορο της πολιτικής ηγεσίας.

Σοφία Κυπριανού Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Γυναικών Λάρνακας

philenews.com

Back to top button