Ελλάδα

H κυβέρνηση κόβει τα τρόφιμα από τους πολύτεκνους!

Το να έχεις σαν χώρα κυβέρνηση αριστερή, αν μη τι άλλο, συνεπάγεται πως έχεις μία κυβέρνηση με πολιτική βάση και κορμό την κοινωνική ευαισθησία. Επειδή όμως, η «πρώτη φορά αριστερά» της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, είναι μία κατ’ όνομα «αριστερή» κυβέρνηση. Και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

155410-aporoi Έτσι, όπως πληροφορούμαστε από την Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), οι πολύτεκνοι ήταν και συνεχίζουν να είναι από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων. Σε μία χώρα που χαρακτηρίζεται ως «χώρα γερόντων» επειδή ο πληθυσμός της φθίνει (επίσημα στοιχεία από την Eurostat) εξαιτίας της μείωσης των γεννήσεων, η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, αποφάσισε μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (υπουργός είναι ο κ. Σγουρίδης, στέλεχος των ΑΝΕΛ και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) να μη δίνονται (ως κρατική στήριξη) τρόφιμα στις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες εκατομμύρια δίνονται από την κυβέρνηση για την στέγαση και σίτιση των λαθρομεταναστών…!!!

Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε να έχει τσίπα (ντροπή) και να αντιμετωπίζει με την (έστω και τυπική) κοινωνική ευαισθησία τους πολύτεκνους της χώρας, την στιγμή που η Ελλάδα δέχεται -μέσω της συνεχώς αυξανόμενης εισόδου λαθρομεταναστών- μία άτυπη «επίθεση» με σοβαρότατους κινδύνους ένας εκ των οποίων είναι και η δημογραφική αλλοίωση (απώλεια των ειδικών χαρακτηριστικών του γηγενούς πληθυσμού).

Τι λέει η καταγγελία της Συνομοσπονδίας

Όταν η ΑΣΠΕ συναντούσε τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων».
Φαίνεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Πρωθυπουργό, αφού σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης, θέτει τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και τις εξαιρεί από τις διανομές των φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπής βοήθειας.

Όταν οι οικογένειες των πολυτέκνων είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις άλλες από την οικονομική κρίση και την ανεργία, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα δημογραφικά κίνητρα, όταν ο Υπουργός Παιδείας φρόντισε πρόσφατα να καταργήσει και τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων, τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα, πέντε, έξι, επτά, οκτώ, εννέα, δέκα και περισσότερα παιδιά, ΔΕΝ πρέπει να παίρνουν τρόφιμα!

Που αποσκοπούν; 


Επί 30 χρόνια, που γίνονται διά μέσου των πολυτεκνικών συλλόγων οι διανομές φρούτων – λαχανικών – τροφίμων κατά άψογο τρόπο, ουδέποτε τέθηκε θέμα εξαιρέσεως από αυτές των πολυτέκνων οικογενειών.

Αυτή είναι η Κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας;

Μαζί με τα νέα μνημόνια εγκαινιάζει και την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική της πολιτική, όταν οι γεννήσεις στη χώρα μας τους επτά πρώτους επτά μήνες του 2015, η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική: οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 74.060 και οι γεννήσεις είναι μόλις 52.395, δηλαδή 21.665 θάνατοι περισσότεροι των γεννήσεων!!!

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη νέα αδικία που πάει να θεσμοθετηθεί κατά των πολυτέκνων.

Επίσης, πρέπει να «σχολάσει» άμεσα τους Υπουργούς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το Σύνταγμα προβλέπει ειδική φροντίδα του Κράτους για τις πολύτεκνες οικογένειες, εκτός αν θέλει και η νέα Συγκυβέρνηση να έχει την τύχη της προκατόχου της.

 

 

 

 

 

 

 

 

logiosermis

Back to top button