breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το καθεστώς Τριντό προσφέρει μπόνους 5.000 δολάρια σε επιχειρήσεις αρκεί να μην προσλαμβάνουν straight λευκούς άντρες

 

Το πρόγραμμα Apprenticeship Services $10 εκατομμυρίων, που προσφέρεται από την BC Construction Association (BCCA) και ανακοινώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, παρέχει σημαντικά κίνητρα σε μετρητά σε μικρομεσαίους εργοδότες κατασκευών στον Καναδά, που προσλαμβάνουν πρωτοετείς μαθητευόμενους σε έως και 39 επαγγέλματα Red Seal.

Το BCCA θα πληρώσει στους εργοδότες 5.000 $ για κάθε πρωτοετή μαθητευόμενο που εγγράφονται σε οποιεσδήποτε επιλέξιμες συναλλαγές Red Seal. Ωστόσο, εάν ένας αιτών αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, άτομο με αναπηρία, αλλοεθνής, ή από την κοινότητα LGBTQI+, το κίνητρο διπλασιάζεται στα 10.000 $.

Οι εργοδότες μπορούν να εγγράψουν έως και δύο πρωτοετείς μαθητευόμενους πριν από τις 31 Μαρτίου 2024. Μέχρι στιγμής, το 51 τοις εκατό των μαθητευομένων του έργου έχουν δηλώσει ότι είναι μέλος μιας «ομάδας που αξίζουν το επιπλέων μπόνους», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της BCCA.

«Το έργο Apprenticeship Services έχει γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα ανάπτυξης εργατικού δυναμικού που έχει ξεκινήσει ποτέ η BCCA», δήλωσε ο Chris Atchison, Πρόεδρος της BCCA. «Ο χρόνος αυτής της πρωτοβουλίας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Η βιομηχανία μας διψάει για νέους ειδικευμένους εργάτες».

Σύμφωνα με την BuildForce Canada, ο κατασκευαστικός κλάδος χρειάζεται να προσλάβει 299.200 νέους εργαζομένους σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2032, κυρίως λόγω της αναμενόμενης συνταξιοδότησης 245.100 εργαζομένων, ή περίπου το 20 τοις εκατό του τρέχοντος εργατικού δυναμικού την επόμενη δεκαετία.

Το σχέδιο αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί στις κατασκευαστικές εταιρείες της Βρετανικής Κολομβίας, στις οποίες δίνεται το μπόνους μετρητών κάθε φορά που προσλαμβάνουν μαθητευόμενους που ταυτίζονται ως οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν στρέιτ λευκό άνδρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών BT φέρεται να απέλυσε περίπου 1.000 λευκούς υπαλλήλους με σκοπό να τους αντικαταστήσει με μη λευκούς από μεγάλες πόλεις, και να λάβει £ 220.000 μπόνους για την επίτευξη των «στόχων διαφορετικότητας».

PrimeNews.

Back to top button