breaking newsΔιεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: Στο Ισραήλ και ο Γάλλος πρόεδρος μετά τους Μπάιντεν και Σολτς

Στο Ισραήλ θα βρεθεί και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσκεψή του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αλβανία, χωρίς, όμως να δώσει ακριβή ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.

Η επίσκεψη Μακρόν θα ακολουθήσει εκείνη των Τζο Μπάιντεν και Όλαφ Σολτς με τον πρώτο να φτάνει αύριο (18/10) και τον δεύτερο να μεταβαίνει στην περιοχή σήμερα (17/10) στον απόηχο της συνάντησής του στο Βερολίνο με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και την Αίγυπτο η παρουσία Παλαιστίνιων προσφύγων στο έδαφός τους.

Νωρίτερα σήμερα (17/10) ο Μακρόν είχε ζητήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Γαλλοισραηλινής Μία Σεμ η οποία είναι όμηρος της Χαμάς στη Γάζα, βίντεο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστιανιακή οργάνωση.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να έχεις συλλάβει ομήρους πολίτες και στρατιωτικούς και να εκτελεί εκβιασμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απολύτως απεχθές και απαράδεκτο».

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή της», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή η μητέρα της Μία σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς είχε απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση της κόρης της.

PrimeNews.

Back to top button