breaking newsΚύπρος

Έγινε Θεσμός Εξαπάτησης

 

 

του Κώστα Ν. Χατζηκωστή

 

Για πολλοστή φορά ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου είναι ισοδύναμος με μικροπολιτικής φύσεως συναθροίσεις. Δεν συζητά υπεύθυνα. Δεν αποφασίζει συγκεκριμένα.

Δεν σέβονται τον Λαό τον οποίο όλοι μαζί, Πρόεδρος και… Εθνικοί Σύμβουλοι εμπαίζουν. Από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα σε μια διαδρομή 7 διαφορετικών Προέδρων, το Εθνικό Συμβούλιο λειτούργησε ως εργαλείο εξαπάτησης του Κυπριακού Λαού.

Ως θεσμός συσκότισης και όχι προστασίας του Λαού.

Δινόταν η εντύπωση ότι συζητούσε και απεφάσιζε υπεύθυνα. Στην πραγματικότητα εξιλέωνε τους ολέθριους χειρισμούς των Προέδρων.

Και προετοίμαζε (με τη συνέργεια και συνενοχή του στους δήθεν σοβαρούς χειρισμούς) την ολέθρια ασυδοσία και καταστροφική πορεία όλων των Προέδρων της Δημοκρατίας. Των Προέδρων που όλο πρόοδο και επιτυχίες συσσώρευαν στον τόπο και όλο πιο καθαρά τούρκευε η Κύπρος…

Το Εθνικό Συμβούλιο δεν ελήφθη ποτέ υπόψη από τους εκάστοτε Προέδρους. Δεν υπήρξε ποτέ σεβαστό. Δεν ενημερώθηκε ποτέ εκ των προτέρων. Δεν άκουσε ποτέ όλη την αλήθεια, εμπαιζόμενο και απαξιούμενο συστηματικά. Οι εκάστοτε Πρόεδροι δεν έχουν βεβαίως το σθένος να το καταργήσουν. Και ασφαλώς δεν έχουν το θάρρος να το αξιοποιήσουν.

Οι λεγόμενοι Εθνικοί Σύμβουλοι δεν είχαν ποτέ την τόλμη και την αξιοπρέπεια να ζητήσουν την αξιοποίησή τους ή την… Απόλυσή τους. Δεν είχαν ποτέ την υπευθυνότητα να διαλύσουν ένα Θεσμό που τους γελοιοποιεί όταν δεν τους εξευτελίζει.

Έπρεπε οι Πρόεδροι της Κυπριακής Πολιτείας να έχουν πολλών ειδών και επιπέδων Συμβούλια. Έπρεπε να έχουν Συμβούλιο Μελετών.

Να εξασφαλίζουν ιστορικές, αυθεντικές γνώσεις. Πολιτικές και γεωστρατηγικές αναλύσεις και γνώμες και εισηγήσεις. Συμβούλια που θα βοηθήσουν τις ανεπάρκειες των Προέδρων σε γνώσεις και επιγνώσεις θεμάτων που σχετίζονται με τις καθημερινές διαχειρίσεις των θεμάτων επιβίωσης ενός ολόκληρου Λαού. Λαού ήδη εκθεμελιωμένου, κατεστραμμένου, ματωμένου και απροστάτευτου.

Αντί αυτών των πολύτιμων Συμβούλων και ειδημόνων, που έπρεπε να έχουν, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας επικοινωνιακά και λαϊκιστικά εμπαίζουν τον Λαό μέσω του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου. Ενός Συμβουλίου, του οποίου οι συμμετέχοντες δεν αρνούνται να αυτοσαρκάζονται για τον ανύπαρκτο ρόλο τους.

Αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο Εθνικό Συμβούλιο, αυτό θα έπρεπε να είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Συμβούλιο που θα ελάμβανε τις καίριες αποφάσεις οι οποίες αφορούν την Εθνική και Βιολογική επιβίωση του εξανδραποδιζόμενου Κυπριακού Ελληνισμού.

Η ανεπάρκεια όμως των εκάστοτε Προέδρων, ο υψαυχενισμός τους, η ολέθρια εγωιστική συμπεριφορά τους, η μικροπολιτική τεχνοτροπία τους δεν επέτρεψαν να ζητήσουν, να οργανώσουν Συμβούλια πολύτιμα για το έργο τους.

Δεν τους επέτρεψαν να καλύψουν τις μοιραίες αδυναμίες τους.

Δυστυχώς η νοοτροπία αυτή συνεχίζεται. Ακριβώς όπως συνεχίζεται το δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού. Και όπως αναμένεται η κορύφωση του δράματος, με την επερχόμενη νέα τραγωδία της διάλυσης της Κυπριακής Πολιτείας «χωρίς γκρίζες ζώνες» όπως υποβάλλει ο Αρχηγός του ΔΗΣΥ.

 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/costas-n-hadjicostis/2495/egine-thesmos-eksapatisis

Back to top button