breaking newsΔιεθνή

Τουλάχιστον δύο νεκροί και επτά τραυματίες από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο

Για επιδρομή drones έκανε λόγο η ουκρανική αστυνομία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό έπειτα από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram.

Για επιδρομή drones έκανε λόγο η ουκρανική αστυνομία, η οποία δημοσιοποίησε εικόνες από εστίες πυρκαγιάς σε δρόμους της πόλης, δίπλα σε κτίρια.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε πως ένα πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι υπέστη εκτεταμένες ζημιές και ένα κατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Σινεχούμποφ είχε αναφέρει επίσης πλήγμα σε σπίτι στο Χάρκοβο και μια πυραυλική επίθεση σε χωριό στα βόρεια της πόλης. Δεν αναφέρθηκαν θύματα εξαιτίας των δύο επιθέσεων.

Το Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων, ενώ οι επιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Την Τετάρτη, μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και σοβαρές ζημιές σε συγκροτήματα κατοικιών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γερμάκ, δήλωσε πως θεωρεί το Χάρκοβο ως τον πλέον πιθανό στόχο μιας ευρείας κλίμακας ρωσικής επίθεσης τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

PrimeNews.

Back to top button