breaking newsΕλλάδα

Πετράλωνα: Ηχηρό “ΟΧΙ” στην έξωση οικογένειας αναπήρων

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στα Πετράλωνα σε ένδειξη συμπαράστασης προς την οικογένεια αναπήρων, με αποτέλεσμα η 74χρονη και ο 58χρονος γιος της να φιλοξενούνται σε γειτονικό σπίτι.

Εκατοντάδες άτομα -φοιτητές, συλλογικότητες και απλός κόσμος- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δίνοντας βροντερό «παρών».

«Έξω τα κοράκια από τις γειτονιές μας», «κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βίος, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» ήταν μερικά από τα συνθήματα κυριάρχησαν, με τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιούν πορεία στη γειτονιά, με κατεύθυνση τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Η έξωση 74χρονης και του γιου της
Σημειώνεται πως το σπίτι της οικογένειας έχει βγει σε πλειστηριασμό και -μέχρι στιγμής- έχουν γίνει δύο δικαστήρια, από τα οποία το ένα δικαιώνει την οικογένεια, ενώ εκκρεμεί και άλλο το 2025. Ωστόσο, η νέα ιδιοκτήτρια που το απέκτησε στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση, καθώς η αξία του ακινήτου ξεπερνά κατά πάρα πολύ το ύψος του δανείου.

Το πρωί της Τρίτης, μάλιστα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Τιμοδήμου και Καλλισθένους, στα Άνω Πετράλωνα, προκειμένου να προχωρήσουν στην έξωση της οικογένειας.

Κάτοικοι της περιοχής και συλλογικότητες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, προκειμένου να αποτρέψουν την έξωση, ενώ επικράτησε ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

karditsastakra

Back to top button