breaking newsΔιεθνή

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας για πιθανή εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι η Νίκολα Στέρτζον, τέως πρωθυπουργός της Σκωτίας, στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

«Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου, συνελήφθη μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτη σε σύνδεση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», αναφέρει η Αστυνομία της Σκωτίας σε επίσημη ανακοίνωση όπου δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το SkyNews, τις τελευταίες ώρες η Στέρτζον, πρώην αρχηγός του SNP, ανακρίνεται από την σκωτσέζικη αστυνομία για τυχόν εμπλοκή της σε οικονομικό σκάνδαλο, η σχετική έρευνα για το οποίο, με την ονομασία «Operation Branchform», ξεκίνησε το 2021 και αφορά την κατασπατάληση ποσού ύψους 600.000 στερλίνων, που συγκεντρώθηκε από υποστηρικτές του κόμματος και προορίζονταν για την εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Υπενθυμίζεται πως η Στέρτζον παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της χώρας τον περασμένο Μάρτιο, μετά από οκτώ χρόνια στο συγκεκριμένο αξίωμα, ενώ τον Απρίλιο ο σύζυγός της, Πίτερ Μέρελ, συνελήφθη για την ίδια υπόθεση. Ο Μέρελ, ο οποίος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του κόμματος, είχε συλληφθεί μαζί με τον βουλευτή Κόλιν Μπίτι, πρώην ταμία του κόμματος. Και οι δυο τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι τότε, χωρίς να τούς απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, μεταξύ των οποίων και στην οικία των Στέρτζον και Μέρελ -στον κήπο της οποίας, μάλιστα, είχε στηθεί μια σκηνή της αστυνομίας– καθώς και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος SNP στο Εδιμβούργο.

Prime News.

Back to top button