breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 63χρονη στο Ίλιον που εμβολιάστηκε με AstraZeneca: Άλλο ένα θρομβοεμβολικό επεισόδιο!

 

Μετά το εγκεφαλικό από θρόμβο που έπαθε 60χρονος στη Σύρο, άλλο ένα θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca οδήγησε στο θάνατο μίας 63χρονης στο Ίλιον. 

Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος της 63χρονης το μεσημέρι της Τρίτης (30/3) στο Ίλιον, μετά τον εμβολιασμό της για τον κορονοϊο, οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

Η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και λίγα λεπτά μετά την αποχώρησή της από το ιατρικό κέντρο κατέρρευσε και στη συνέχεια οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτη μα΄ρτυρα οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν κανονικά!

Από την Τρίτη, ένα νέο θρίλερ με το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τόσο η Γερμανία, όσο και ο Καναδάς αποφάσισαν την αναστολή στη χρήση του για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 και κάτω των 55 αντιστοίχως.

Ο Καναδάς έκρινε ότι εμπεριέχεται ικανό ρίσκο στους εμβολιασμούς με AstraZeneca για τους πολίτες κάτω των 55, με συνέπεια η κυβέρνηση του Τζαστίν Τριντό
να αποφασίσει το «πάγωμα» των εμβολιασμών για την περαιτέρω διερεύνηση των επιπλοκών που προκαλεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία, στην οποία έλαβε χώρα σύσκεψη των υπουργών Υγείας όλων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, υπό τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπανς.

 

 

.pronews

Back to top button