breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 Εμπρησμός πίσω από την καταστροφική φωτιά που κατακαίει ακόμα την Εύβοια

 

Έργο εμπρηστή ή εμπρηστών φέρεται να αποτελεί η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Open TV, τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνηγορούν στο σενάριο του εμπρησμού.

Πιο συγκεκριμένα, όλα φέρεται να ξεκίνησαν, όταν ένα ή δύο άτομα μετακινούνταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλης.

Στις 3:15 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου. Ο επιβαίνων ή οι επιβαίνοντες κινήθηκαν περίπου 50 μέτρα εντός του δάσους και έβαλαν την πρώτη φωτιά.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο και συνέχισαν την πορεία τους για 100 μέτρα. Αποβιβάστηκαν εκ νέου, περπάτησαν 50 μέτρα εντός του δάσους και έβαλαν τη δεύτερη πυρκαγιά.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φέρεται να έβαλαν και τρίτη φωτιά.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η πυροσβεστική δεν έχει εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο εύρημα, όπως γκαζάκια ή μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Ως εκ τούτου, οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν σπίρτο, αναπτήρα ή στουπί, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Back to top button