Ελλάδα

Aραγε, συγκoιvωvει τo μυαλo τoυ με τηv γλωσσα του; Διαβαστε τi εiπε….

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την κατάργηση για τους εμβολιασμένους πολίτες της υποχρεωτικής προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό, είτε rapid είτε μοριακού, από τους ταξιδιώτες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα….



Η νέα ταξιδιωτική οδηγία τίθεται σε ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου 2022. Πλέον, θα αρκεί το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Όλα αυτά την ώρα που χώρες όπως η Βρετανία και το Ισραήλ βαδίζουν προς την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ακόμη και για την είσοδο σε κλειστούς χώρους και χώρους συνάθροισης.

Ήδη από χθες, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων έχει μπει σε ένα πρώιμο στάδιο καθώς τα πρώτα δεδομένα μπήκαν στο τραπέζι αυτή την εβδομάδα.

«Στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας αρχίσαμε να συζητάμε για το ποια θα είναι τα επόμενά μας βήματα. Αυτό, όμως, θέλει αρκετή σκέψη και διάλογο μεταξύ μας. Υποσχεθήκαμε να συναντηθούμε και εκτός της συνεδρίασης, για να μην είναι πιεσμένο το χρονικό διάστημα. 

Θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερη κουβέντα για τα υπέρ και τα κατά, για το τι θα εισηγηθούμε εμείς σαν επιτροπή. Να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Θέλουμε να δούμε αν θα εισηγηθούμε κάποια χαλάρωση και από που θα ξεκινήσουμε», ανέφερε.

πηγη 

Back to top button