Ελλάδα

Εκλογές 2015 – Τα άκουσε ο Τσίπρας! Σύζυγοι μεταλλωρύχων: Είσαι περήφανος;

Άγρια φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από συζύγους μεταλλωρύχων από τις Σκουριές
– Τον περίμεναν έξω από το περίπτερο της ΕΤ3
– “Κ. Τσίπρα, πόσο περήφανος νιώσατε που αφήσατε 2000 ανθρώπους στο δρόμο” του φώναξε μια γυναίκα πριν την απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας – “Κοιμάστε ήσυχος” του είπε μια άλλη γυναίκα
– “Οι άνδρες μας είναι στις στοές, από βδομάδα θα πάμε κι εμείς”
– Έντονος διάλογος των γυναικών με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση
– Δείτε video από τη στιγμή της φραστικής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό

Μπορεί όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να ήταν ευδιάθετος, αισιόδοξος πως θα κυβερνά τα επόμενα οκτώ χρόνια και να δέχτηκε το φιλί από μια γυναίκα που του άφησε σημάδι από κραγιόν στο μάγουλο, η συνέχεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κάθε άλλο παρά χαλαρή ήταν.

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο περίπτερο της ΕΤ3, τον περίμεναν σύζυγοι των μεταλλωρύχων από τις Σκουριές, που απολύθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να “παγώσει” τις εξορύξεις στη Χαλκιδική και εδώ και πολλές μέρες έχουν κλειστεί στις στοές των ορυχείων απαιτώντας να βρεθεί λύση.

Η συνάντηση των δυο πλευρών δεν είχε ούτε χαμόγελα ούτε χαλαρή διάθεση. Είχε φωνές και διαμαρτυρίες κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τις συζύγους των μεταλλωρύχων να του επιτίθενται φραστικά, να τον κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια, να του ζητούν να δώσει λύση και να τον ρωτούν αν είναι περήφανος.

“Κύριε Τσίπρα, πόσο περήφανος νιώσατε που έχετε 2000 εργαζόμενους στο δρόμο; Πόσο περήφανος είστε; Οι άνδρες μας είναι στις στοές! Από βδομάδα θα μπούμε κι εμείς” του φώναζε μια γυναίκα, την οποία απομάκρυναν οι άνδρες της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί!

Οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Τσίπρα τον απομάκρυναν άμεσα.

Ένταση σημειώθηκε και όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση πλησίασε τις γυναίκες που φώναζαν και τους είπε “αφήστε τα θέατρα”. Τότε μια από τις συζύγους των μεταλλωρύχων της απάντησε “ανέβα στα πάνω χωριά, μπορείς;”.

Μπορεί τις συζύγους των μεταλλωρύχων να μην τις πλησίασε, αλλά βγαίνοντας από το κτίριο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με άλλες γυναίκες που ήταν στη ΔΕΘ για να τον συναντήσουν, Εκείνες τον χειροκρότησαν και του φώναξαν μπράβο και του ευχήθηκαν καλό αγώνα. “Να σε δούμε θέλουμε” του είπαν και ο Αλέξης Τσίπρας τις πλησίασε, τις χαιρέτισε και τις ευχαρίστησε πριν φύγει.

Πηγή: Με πληροφορίες και από thestival.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Back to top button