Διεθνή

ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σίγουρα το δις εξαμαρτείν είναι μεγάλο λάθος αλλά το να πέφτεις για έκτη φορά στην ίδια παγίδα με αποτέλεσμα να έχεις πολλά θύματα, είναι και αυτό μια ένδειξη των «ικανοτήτων» του τουρκικού στρατού που προβάλλεται σαν ο… φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή μας!

 

hakkari-daglica-haritaN8lZ3VeAxU6aw7fFtnyRMQΗ επίθεση που δέχτηκαν οι Τούρκοι το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στην τοποθεσία Dağlıca, στην περιφέρεια Hakkari, είχε τον πικρό για τους Τούρκους απολογισμό 16 νεκρούς στρατιωτικούς, ανάμεσα τους ένας αντισυνταγματάρχης και ένας λοχαγός, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ντιαρμπακίρ και του Βαν.

Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως ακριβώς στο ίδιο σημείο εδώ και οχτώ περίπου χρόνια οι Τούρκοι έχουν πέσει θύματα κουρδικών επιθέσεων άλλες πέντε φορές από τις οποίες οι δυο μέσα στο 2015.

Συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου του 2007  δέχτηκαν την επίθεση μεγάλου ενόπλου σώματος Κούρδων ανταρτών με αποτέλεσμα 16 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί ενώ άλλοι 8 πιαστήκαν αιχμάλωτοι και οδηγήθηκαν στο βόρειο Ιράκ.

Στις 7 Μαΐου του 2010 πάλι στην ίδια περιοχή επίθεση Κούρδων ανταρτών με αποτέλεσμα δυο Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί.

Στις 20 Ιουνίου 2012. Νέα επίθεση των Κούρδων. 8 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί και 16 τραυματίες.

Στις 4 Αύγουστου του 2015. Νέα επίθεση των Κούρδων στην ίδια περιοχή με τραυματίες.

Στις 14 Αυγούστου 2015 επίθεση των Κούρδων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με αποτέλεσμα 4 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί.

Και τέλος 6 Σεπτεμβρίου 2015 επίθεση Κούρδων στην ίδια περιοχή. 16 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Αυτός είναι ο… περίφημος τουρκικός στρατός της «ανερχόμενης υπερδύναμης» Τουρκίας, που δεν μπορεί να τα βάλει ούτε με ανταρτικά σώματα που θερίζουν κυριολεκτικά τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Back to top button