Ελλάδα

Εντολή εφαρμογής της σκληρής λιτότητας η νίκη Τσίπρα, εκτιμά η Wall Street Journal

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην πρωθυπουργία της χώρας ύστερα από την επανεκλογή του με μια ηχηρή νίκη, μόνο που αυτή τη φορά έχει την εντολή να εφαρμόσει την σκληρή λιτότητα, την οποία στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε εκλεγεί για να πολεμήσει, αναφέρει η Wall Street Journal.

 

 

TSIPRAS-EKLOGES03-20SEPTEMBER2015Η διατήρηση της δημοτικότητας του Τσίπρα, εν μέσω στραβοπατημάτων και αλλαγών πορείας κατά την πρώτη ταραχώδη του θητεία στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως αναφέρει η WSJ, υποδηλώνει ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να έχουν την εξουσιοδότηση για να εφαρμόσουν την συμφωνία διάσωσης που υπεγράφη με τους Ευρωπαίους εταίρους φέτος το καλοκαίρι, παρά τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει.

 

 

Η επανεκλογή του Τσίπρα ίσως καθησυχάσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς και τους αξιωματούχους στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας και θα εισέλθει σε μια περίοδο μεγαλύτερης πολιτικής ηρεμίας, επισημαίνει η εφημερίδα. Πολλοί πολιτικοί αναλυτές είπαν πριν τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη απειλή για το σχέδιο διάσωσης αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση παρά στην κυβέρνηση.

 

 

 

Σύμφωνα με την WSJ, ένας σημαντικός παράγοντας υπέρ μιας μεγαλύτερης σταθερότητας τους επόμενους μήνες είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν θα είναι πιο πιστή στον Τσίπρα και περισσότερο πολιτικά ρεαλιστική από ό,τι προηγουμένως.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΤΦ)

Back to top button