breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Υπ. Γ. Οικονόμου: οι νέες ταυτότητες θα έχουν απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες που θα περιέχονται σε τσιπάκι όπως φύλο, όνομα, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα όχι γεωχωρικός προσδιορισμός!Νέες ταυτότητες και σε στρατιωτικούς.

Υπ. Γ. Οικονόμου: οι νέες ταυτότητες θα έχουν τις απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες που θα περιέχονται σε τσιπάκι όπως φύλο, όνομα, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά,δακτυλικά αποτυπώματα όχι γεωχωρικός προσδιορισμός! Νέες ταυτότητες και σε στρατιωτικούς.

Νέες ταυτότητες όπως οι καινούργιες πολιτικές με RFID  (Radio Frequency Identification, ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων.Ειδικότερα λειτουργεί ως γενικός όρος των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να προσδιορίσουν αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των ραβδωτών κωδίκων (barcode])) και για τους στρατιωτικούς, οι οποίες θα έχουν ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι νέες ταυτότητες των στρατιωτικών , θα είναι ίδιες με των πολιτών ως προς την τεχνολογία και τη μορφή, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ταξιδιωτικά έγγραφα. Η μόνη διαφορά που πιθανόν θα υπάρχει από τους πολίτες, είναι ότι θα φέρουν όπως οι αστυνομικές, την ένδειξη του στρατιωτικού. Βέβαια και αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω προσωπικών δεδομένων.

Τα ειδικά δελτία ταυτότητας που έχουν ήδη εκδοθεί διατηρούν την αποδεικτική τους ισχύ εωσότου αντικατασταθούν από τα νέα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου λοιπόν ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, τόνισε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της.

Άσκοπες οι διαμαρτυρίες και οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δε θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο όνομα επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961.kranosgr 31/8/23

Να δεχθούμε ότι έχουν έτσι τα πράγματα…Η ανησυχία του κόσμου δεν έχει να κάνει μόνο με τη τωρινή μορφή ταυτότητας αλλά με αυτήν που προοιωνίζει.. Η επόμενη φάση ποιά θα είναι με τις διαλειτουργικές ψηφιακές ταυτότητες.. που θα έχουν πιο διευρυμένη μορφή και διασύνδεση με ψηφιακή διακυβέρνηση; Oδεύουμε σταθερά στην απολυτοποίηση του μοντέλου. Τον τελευταίο καιρό κάθε 2 χρόνια αλλάζουμε τύπο ταυτότητας….

dimpenews.com

Back to top button