Διεθνή

Η Ρωσία σφυροκοπά τη Συρία (εικόνες, video)

Λίγες ώρες αφότου το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως την εξουσιοδότηση προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, η ρωσική αεροπορία ξεκίνησε να σφυροκοπά τη Συρία.

 

 

109256-243153«Σε συμφωνία με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλαντιμίρ Πούτιν, πολεμικά αεροπλάνα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν σήμερα εναέριες επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και στοχευμένοι βομβαρδισμοί σε βάσεις των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονάσενκοφ.

Σύμφωνα με το Russia Today, οι ρωσικές εναέριες επιχειρήσεις έχουν στόχο στρατιωτικό εξοπλισμό, κέντρα επικοινωνίας, οχήματα, άρματα και κέντρα ανεφοδιασμού καυσίμων που ανήκουν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος δεν κατονομάζεται, πως η Μόσχα έδωσε στις ΗΠΑ προειδοποίηση μιας ώρας για τους βομβαρδισμούς που λαμβάνουν χώρα στη δυτική Συρία, κοντά στην πόλη Χομς.

Επίσης, άλλος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, είπε ότι η Ρωσία έκανε έκκληση στις ΗΠΑ να διατηρήσουν «καθαρό» τον ουρανό για τις επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτού, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα έχει ενημερώσει όλους τους ξένους εταίρους για τα ρωσικά σχέδια στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

image

image

 

Back to top button