Διεθνή

Κλείνουν τους πρόσφυγες σε κλουβιά! Φωτογραφίες σοκ από Ουγγαρία

Στην Ευρώπη του 2015 συμβαίνουν αυτά. Πρόσφυγες και μετανάστες κλεισμένοι μέσα σε κλουβιά! Οι φωτογραφίες είναι από την Ουγγαρία. Κλεισμένες γυναίκες και παιδιά μέσα σε σιδερένιες κατασκευές που μοιάζουν με κλουβιά ζωολογικού κήπου.

 

Αυτή είναι η “ευρωπαϊκή πολιτική” της πολιτισμένης Ευρώπης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σύνθετο .Κανείς δεν το αρνείται. Αλλά δεν ήταν τίποτα άγνωστο και μη αναμενόμενο. Αντιθέτως. Οι βορειοευρωπαίοι απλά είχαν “βολευτεί” . Ήθελαν να πιστεύουν ότι το μεταναστευτικό κύμα που όλο και μεγάλωνε θα “έσκαγε” πάντα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Έπρεπε να δημοσιοποιηθούν οι συγκλονιστικές φωτογραφίες των πνιγμένων παιδιών για να “ευαισθητοποιηθούν” οι βόρειοι και να αρχίσουν να δέχουνται κάποιους μετανάστες. Παιδιά έχουν πνιγεί πάρα πολλά .Και δεν είχαν δείξει καμία ευαισθησία. Τώρα τους κινητοποίησε η δημοσιότητα που σόκαρε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και αποφάσισαν να γίνουν πιο “ευέλικτοι”. Ας μην τους χειροκροτάμε λοιπόν τόσο εύκολα ,επειδή τώρα άνοιξαν τα σύνορά τους για κάποιους μετανάστες.

Το θέμα της μετανάστευσης κάθε ώρα που περνά γίνεται όλο και πιο έντονο. Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με “ευχολόγια” ,”δηλώσεις” και “κονδύλια” που θα απελευθερωθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Τα οποία φθάνουν μονο για τα κλουβιά σαν κι αυτά της Ουγγαρίας!

 

 

 

 

 

 

 

 

onalert.gr

Back to top button