ΆποψηΕλλάδα

Νομενκλατούρα και καθεστωτισμός, απειλή για τη δημοκρατία

Νομεκλατούρα είναι όρος της σοβιετικής περιόδου που χρησιμοποιούνταν για να δηλώσει τον κατάλογο ονομάτων αξιωματούχων στα σοσιαλιστικά καθεστώτα και κατ’ επέκταση την προνομιούχα κοινωνική τάξη των αξιωματούχων και τα στελέχη το κομμουνιστικού κόμματος που νέμονταν αξιώματα και προνόμια!

 

Μπορεί η Σοβιετική Ένωση να κατέρρευσε, δεν εξαλείφθηκαν όμως νοοτροπίες και συμπεριφορές που καταδικάστηκαν από την ίδια την ιστορία!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εγγραφή σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των παιδιών του πρωθυπουργικού ζεύγους, με ετήσιο κόστος 16.000 ευρώ, που είναι προφανές ότι με τον έναν ή τον… άλλο τρόπο επιβαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων και όλα αυτά τη στιγμή που ιδιωτική εκπαίδευση λοιδορείται από το κόμμα και τους καθεστωτικούς κονδυλοφόρους, επειδή σε ιδιωτικά σχολεία στέλνουν τα παιδιά τους οι «κακοί» έχοντες, ενώ στα δημόσια οι απλοί εργαζόμενοι, των οποίων τα συμφέροντα υποστηρίζει κατ’ επάγγελμα και κατ’ αποκλειστικότητα το πρωθυπουργικό ζεύγος και το… κόμμα.

 

 

 

Έτσι ακριβώς συνέβαινε και στο ΚΚΣΕ. Οι απλοί σοβιετικοί πολίτες σήκωναν το σταυρό του μαρτυρίου για να κάνουν πράξη και να δώσουν ζωή στον υπαρκτό σοσιαλισμό και η νομενκλατούρα απολάμβανε τα αγαθά του καπιταλισμού και μάλιστα απλόχερα. Μια απλή ανάγνωση του εκπληκτικού μυθιστορήματος «Αντίο Γκιουλσαρί», του Κιργίζιου συγγραφέα Τσίνγκιζ Αϊτμάτοβ, μας βοηθάει να σχηματίσουμε ξεκάθαρη εικόνα των λέξεων, των εννοιών και των πρακτικών της σοβιετικής νομενκλατούρας. Η σύγκριση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα του νεοσοσιαλισμού, εναπόκειται στο καθένα από μας.

 

 

Το ανησυχητικό είναι ότι αναπαράγονται και άλλες νοοτροπίες, που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε για την ίδια τη δημοκρατία. Πληροφορούμεθα ότι ο φωτογράφος που απαθανάτισε την παρουσία της συμβίας του πρωθυπουργού στον αγιασμό του ιδιωτικού σχολείου που πήγε ο γιός της, δέχτηκε εξώδικο από τη διεύθυνση του σχολείου, με το οποίο απειλείται η αποβολή του παιδιού του, στην ουσία επειδή φωτογράφισε την κυρία Περιστέρα!

 

 

Όμως το γεγονός και τα φαινόμενα συμπεριφοράς που παραπέμπουν σε συμπεριφορές νομεκλατούρας και καθεστωτισμού δεν περιορίζονται στην κυρία Περιστέρα!

Ίσως η περίπτωση του κ. Φλαμπουράρη να είναι πιο σοβαρή και πιο ανησυχητική!

Ο κ. Φλαμπουράρης, κορυφαίος υπουργός και πολιτικός μέντορας του ίδιου του απελθόντος πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, συνελήφθη κλέπτων οπώρας ή με τη… γίδα στην πλάτη, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

 

 

Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, της οποίας ήταν κύριος μέτοχος, πήρε δημόσιο έργο ύψους 3,9 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ο κ. Φλαμπουράρης στην αρχή μας είπε ότι δεν είναι επιλήψιμο κάποιος πολιτικός και υπουργός να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία και στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και του σκανδάλου, κατέφυγε σε μια σειρά από πράξεις, που εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο, το κόμμα του αλλά και τον κ. Τσίπρα, λόγω της ειδικής μεταξύ τους σχέσης.

 

 

 

Το ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε, είναι για γέλια και για κλάματα, ενώ μόνο για κλάματα είναι η στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και δημόσια τηλεόραση, η οποία σέρνεται πολύ κοντά στη λάσπη και στο βούρκο το τελευταίο διάστημα, και όλα αυτά με τα χρήματα του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων.

 

Ενώ το σκάνδαλο είναι εκεί και κράζει και κραυγάζει, τα καθεστωτικά μέσα όχι μόνο κάνουν ότι δεν το βλέπουν, αλλά ένια εξ αυτών με περισσό θράσος αντεπιτίθενται και το παρουσιάζουν ως ανύπαρκτο ή μάλλον ως σκάνδαλο της ΝΔ, που το ανέδειξε!!!

 

 

Η κατάσταση αυτή είναι θλιβερή και αποτελεί πολύ χειρότερη επανάληψη της διαπλοκής, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, γιατί ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε με επιχειρηματικούς ομίλους που ήλεγχαν ΜΜΕ, τώρα έχουμε να κάνουμε με κόμμα και κυβέρνηση που ελέγχει ΜΜΕ και την κρατική ΕΡΤ!!! 

 

 

Από την άλλη πλευρά, πέραν της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ της αριστερής διαπλοκής, ασφαλώς ο κ. Φλαμουράρης έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρόπους που εμπλέκουν στα όρια της νομιμότητας στελέχη του κρατικού μηχανισμού και στρογγυλές σφραγίδες του κράτους, ούτε με τρόπους που προσβάλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και πλήττουν τη δημοκρατία

 

 

Το σοβαρότερο, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να συμπεριφέρεται σαν  να μη συμβαίνει τίποτα και την ίδια στιγμή να κατηγορεί τους άλλους για διαφθορά!

 

 

Όσο για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, η στάση τους στην υπόθεση Φλαμπουράρη θα τους κυνηγά και θα αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα αντιδημοκρατικής και προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

 

 

Αιδώς Αργείοι…

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα “δημοκρατία

Back to top button