Διεθνή

ΞΕΚΑΘΑΡΑ πλέον εμπόλεμη ζώνη η νοτιοανατολική Τουρκία

Ο κυβερνήτης της Τούντζελι (Τunceli), στην ανατολική Τουρκία αποφάσισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να κλείσει δύο εθνικές οδούς στην περιοχή και να αποκλείσει την πόλη, για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για τις εθνικές οδούς Τunceli – Ovacik και Τunceli – Erzincan, που θα κλείσουν από αύριο στις 5:00 και θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, λόγω μετακίνησης τρομοκρατών στην περιοχή.

«Το μέτρο αυτό λαμβάνεται στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας στην επαρχία μας, για την ζωή των πολιτών, την ειρήνη και διασφάλιση της περιουσίας τους από τρομοκρατικές ενέργειες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση ελήφθη μετά τις απαγωγές πολιτών από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (PKK), την πυρπόληση αυτοκινήτων επί των οδών αυτών, των απειλών και των επιθέσεων με φονικά όπλα κατά υπηρεσιών ασφαλείας», προσθέτει το δημοσίευμα.

Κατά το διάστημα αυτό θα γίνει επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής από τις δυνάμεις ασφαλείας.

 

Επιθέσεις PKK σε δύο πόλεις- τραυματίστηκαν χωροφύλακες

Αυτονομιστές από το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα (PKK), πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές επιθέσεις, στο Ντιγιαρμπακίρ και στο Μαρντίν, όπου τραυματίστηκαν δύο Τούρκοι χωροφύλακες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Κούρδοι αυτονομιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς επί της οδού, τους οποίους πυροδότησαν με τηλεχειρισμό, κατά τη διέλευση τεθωρακισμένων οχημάτων της τουρκικής χωροφυλακής και στις δύο περιοχές.

Αναφέρεται ότι δύο χωροφύλακες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ο στρατός άρχισε έρευνα στους οδικούς άξονες των περιοχών για εντοπισμό παγιδευμένων σημείων του οδοστρώματος.

Back to top button