Ελλάδα

Οι εκλογές είναι μέρος του σχεδίου

Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου είναι η κατάληξη ενός σχεδίου που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό: Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό ήταν το σχέδιο των δανειστών για το προτεκτοράτο Ελλάδα. Και θα το πετύχουν.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει επίσης πως θα καταργήσει το Μνημόνιο, πως δεν θα υπάρξουν capital controls, πως είναι υπέρ του Όχι στο δημοψήφισμα, πως δεν θα υπογράψει Μνημόνιο, πως δεν θα γίνουν εκλογές και πάρα πολλά άλλα.

Ποιος τον πιστεύει πια τον Αλέξη Τσίπρα; Ούτε ο λογογράφος του δεν τον πιστεύει, και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

efialtisΌπως παρατήρησε πολύ εύστοχα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές–δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία».

 

 

Στις 22 Μαΐου του 2013, έγραφα:

«Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Για να σώσουν την χώρα. Πάλι.»

Βέβαια, δεν χρειάζεται καν ο «κίνδυνος» της Χρυσής Αυγής, την οποία φούσκωσαν εντέχνως οι ντόπιοι ολιγάρχες, για να την έχουν εύκαιρη.

Η «Πρώτη Φορά Αριστερά» αποδείχτηκε πολύ πιο «συνεργάσιμη» από όσο υπολόγιζαν.

Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ώστε να δοθεί στους πολίτες η εντύπωση του μονόδρομου των Μνημονίων και το μάταιο της αντίδρασης και της αντίστασης.

Αν και θα ήταν έξυπνο εκ μέρους τους -και πάρα πολύ βολικό-, να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ και να έχουν και τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ να το παίζει επανάσταση από την αντιπολίτευση, και να λέει πως αυτός θα εφάρμοζε καλύτερα το Μνημόνιο που θα έσκιζε.

Αλλά αυτό απαιτεί να βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

Δεν αποκλείεται αυτό. Στην Ελλάδα τίποτα δεν αποκλείεται. Εκτός από την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, οι οποίες έχουν αποκλειστεί.

Οπωσδήποτε, θα υπάρξει τεράστια αποχή στις εκλογές, και είναι η πρώτη φορά που θα είναι τόσο δικαιολογημένη.

Οι πολίτες που θα ψηφίσουν καλό θα ήταν να στηρίξουν εκείνα τα κόμματα και εκείνα τα πρόσωπα που δεν προσκύνησαν.

Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Πρέπει να υποστηρίξουμε το Όχι του δημοψηφίσματος.

Αυτό έχουμε, αυτό μας ενώνει.

Θα νικήσουμε.

(Την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μου την έστειλε ένας φίλος αναγνώστης με τον τίτλο «Εφιάλτης».)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://pitsirikos.net

 

 

Back to top button