Κύπρος

Οι κρυφές ατζέντες και τα αιμοχαρή οράματα

Πριν από μερικές ημέρες το Αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, απευθυνόμενη προς πάντες, αλλά ιδιαιτέρως προς την «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία, ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει και θα παρεμποδίσει έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στη δική της «θαλάσσια αρμοδιότητα».

16369455221_caab39b255_oΗ κυπριακή Κυβέρνηση δεν τόλμησε ούτε να απαντήσει, ούτε να καταδικάσει την ιταμή απειλή της Τουρκίας. Προφανώς επειδή δεν ήθελε να διαταράξει το «κοινό όραμα» Αναστασιάδη-Ακιντζί και το «εύκρατο κλίμα» στις συνομιλίες. Και επειδή δεν ήθελε να διαψεύσει τους ευσεβείς της πόθους, ότι η λύση είναι ορατή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Προχθές, ο Μουσταφά Ακιντζί, για τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει φορτικά ότι «έχουν το ίδιο όραμα», επανέλαβε την απειλή του Αρχηγείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, με άλλους λόγους. Είπε συγκεκριμένα: «Η ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε λίμνη αίματος και η εξεύρεση μιας νέας τάξης, όπου θα λαμβάνονται υπόψη τα οφέλη των δύο πλευρών, με ισότητα και ελευθερία, και δεν θα ζήσουν όσα έζησαν στο παρελθόν, θα είναι παράδειγμα όχι μόνο για τους Κυπρίους, αλλά και για την περιοχή.

Τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν με λογικό τρόπο, μπορεί ν’ αποτελέσουν στοιχείο απειλής και επιπλέον αιτία πολέμου… Όλοι οι ειδικοί ομονοούν ότι το πιο λογικό είναι τα κοιτάσματα από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο να μεταφερθούν με έναν ενεργειακό αγωγό, μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη… Γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και γνωρίζω ότι μια ομάδα εταιρειών από την Τουρκία συναντήθηκαν με τον κ. Αναστασιάδη…».

anastainteakinci35Είναι ηλίου φαεινότερον ότι μέσα από τις δηλώσεις αυτές του «μετριοπαθούς, προοδευτικού και κοινού οραματιστή» Μουσταφά Ακιντζί καταδεικνύεται ότι:

1. Ο Μουσταφά Ακιντζί αποδέχεται πλήρως τις τουρκικές επιδρομικές θέσεις σε σχέση με το κυπριακό φυσικό αέριο και προχωρεί, μάλιστα, σε σκληρότερες και εφιαλτικότερες προειδοποιήσεις απειλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία με πόλεμο, εάν αποπειραθεί να προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις για την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.

2. Ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητά μυστικά με Τούρκους επιχειρηματίες τη λύση μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.

Ερωτούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

1. Έχει το ίδιο αιμοχαρές όραμα με τον Ακιντζί, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα (έγγραφο Ακιντζί στον ΟΗΕ) και για κήρυξη πολέμου κατά του κυπριακού κράτους, εάν αξιοποιήσει τον φυσικό του πλούτο;

2. Πώς γίνεται την ώρα που αναζητά στρατηγικές συμμαχίες και υπογράφει συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για κοινή πολιτική στην αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών τους, να συζητά κρυφίως και με την Τουρκία για αγωγό μεταφοράς μέσω αυτής, του κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη;

Δικαιούται ο πολίτης να έχει ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθε σημείο. Και όσον αφορά το «κοινό όραμα» του νόμιμου και παράνομου ηγέτη, και όσον αφορά τις κρυφές ατζέντες του Προέδρου Αναστασιάδη με την Τουρκία…

 

Back to top button