Κύπρος

Πώς θα αποφασίσει για λύση ένας απληροφόρητος λαός;

Με τον Σάββα Ιακωβίδηsigmalive.com/simerini

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ

Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι ενημερωμένος.

 

Είναι συσκοτισμένος! Επίτηδες!

 

Αυτήν την ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων συντηρεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αντί της ενημέρωσης των πολιτών, επιχειρείται μια συνεχής παραπλάνηση και εξαπάτησή τους με επικοινωνιακά μασκαραλίκια…

 

Oι πολίτες να ξέρουν τι διαμείβεται και ΟΧΙ όταν ο Αναστασιάδης καταλήξει σε συμφωνία. Από τώρα να ξέρουν για να μπορούν να αντιδράσουν και να ανακόψουν νέες ολέθριες κατολισθήσεις. Αυτές τις αντιδράσεις τρέμει ο Αναστασιάδης. Εμείς θυμόμαστε και δεν ξεχνούμε σε ποιους πρωτοφανείς εκβιασμούς, εκφοβισμούς και απειλές επιδόθηκε το 2004 Οι κλειστές πόρτες κλείνουν απ’ έξω και τη δημοκρατία. Δημοκρατία χωρίς ενημέρωση των πολιτών είναι διαστροφή και υπονόμευση της δημοκρατίας.

λευκωσια-1024x1024Οι ερμητικά κλειστές πόρτες παρεμποδίζουν την ενημέρωση. Ένας λαός είναι δημοκρατικός και ελεύθερος αν είναι καλά ενημερωμένος. Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι ενημερωμένος. Είναι συσκοτισμένος! Επίτηδες! Αυτήν την ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων συντηρεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αντί της ενημέρωσης των πολιτών, επιχειρείται μια συνεχής παραπλάνηση και εξαπάτησή τους με επικοινωνιακά μασκαραλίκια, με συντήρηση ενός απατηλού, δηλ. ανύπαρκτου καλού κλίματος και μιας ψευδεπίγραφης αισιοδοξίας. Υποτίθεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν την εμπιστευτικότητα στις συνομιλίες. Ενώ, λοιπόν, η ελληνική πλευρά σέβεται αυτήν την εμπιστευτικότητα, η τουρκική αποδύεται καθημερινά σε διάχυση πληροφοριών για τις θέσεις της και τι συζητείται στο τραπέζι του διαλόγου.

Η τουρκική πλευρά δημιουργεί εντυπώσεις και προκαλεί ερωτηματικά για τις θέσεις της δικής μας πλευράς. Παρατηρείται έτσι το εξής οξύμωρο και εκνευριστικό:

Ο Ν. Αναστασιάδης να ενημερώνει για τις συνομιλίες τον πάσα έναν άσχετο αλλ’ όχι τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλ. τους πολίτες, που θα αναλάβουν το βάρος και το κόστος της όποιας λύσης. Οι ΟΗΕδες, οι Ευρωπαίοι, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικανοί, οι απόδημοι, τα κόμματα, οι πολιτικοί έχουν μιαν εικόνα πού οδηγείται ο διάλογος αλλ’ όχι οι πολίτες. Κόμματα επέκριναν τον Πρόεδρο ότι αντί ενημέρωσης, επιχειρείται συσκότιση.

 

Και ο λαός; Αυτός προφανώς δεν χρειάζεται ενημέρωση, ψήγματα της οποίας, όμως, έχει από ακριτομυθίες ή δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών σε ξένα ΜΜΕ ή ακόμα και του Προέδρου ή και κομματικών. Ευτυχώς που οι Τούρκοι, κατά πάγια πρακτική τους, αποκαλύπτουν όσα συζητιούνται στις συνομιλίες και, κυρίως, ξανά αποκαλύπτουν τις θέσεις τους.

μη μιλάς μη βλέπεις μην ακουςΤην περ. Πέμπτη, απευθυνόμενος στους πρεσβύτερους πολίτες, ο Ν. Αναστασιάδης επιχείρησε να δικαιολογηθεί επειδή κρατεί στο σκοτάδι τους πολίτες ενώ ο κόσμος το ‘χει τούμπανο τι λέγεται στις συνομιλίες. Είπε: «Ακούω κάποιους να λένε ότι αφήνουμε στα τυφλά ή στα σκοτεινά τους πολίτες. Δεν είναι ο Αναστασιάδης που θα υπογράψει τη λύση, είναι ο λαός που θα αποφασίσει. Συνεπώς, η ώρα της ενημέρωσης θα είναι η ώρα που επιτυγχάνεις μια ολοκληρωμένη πρόταση και όχι επιμέρους, για να θριαμβολογείς ότι κινούνται τα πάντα προς την ορθή κατεύθυνση. Και αν ενημερώνω τους αρχηγούς κομμάτων και προσπαθώ με κάθε τρόπο να τηρήσουμε όσο το δυνατόν, όχι τη δημόσια διαβούλευση, αλλά την επιβεβλημένη διαπραγμάτευση, και δεν είναι μέσω των τηλεοράσεων ή των πολλών δηλώσεων που θα επιτύχεις ό,τι θα επιτύχεις».

Η πιο πάνω δήλωση του Ν. Αναστασιάδη είναι έκδηλα παραπλανητική!

Οι Τούρκοι καθημερινά παραβιάζουν τη δήθεν εμπιστευτικότητα. Βροντοφωνάζουν τις αμετακίνητες θέσεις τους. Φωνάζουν στους ηγέτες μας ότι δεν είναι λύση λειτουργική και βιώσιμη που θέλουν ούτε ένα κράτος ευρωπαϊκό, με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών αλλά συνομοσπονδία κρατών. Ήδη, ο πεφιλημένος του Αναστασιάδη, Ακιντζί, αποδόμησε ξανά και αυτός την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία χαρακτηρίζει ως… «δομή», ενώ αποκαλεί το κατοχικό μόρφωμα ως «κράτος». Ο Πρόεδρος δεν μελέτησε το τουρκικό έγγραφο της 28ης Ιουλίου, που κατατέθηκε στον ΟΗΕ την ώρα που εκείνος, ως χαριεντιζόμενος τουρίστας, πισκάλιζε στον λεγόμενο πύργο του Οθέλλου; Γιατί, λοιπόν, ο Πρόεδρος επιμένει στην άρνησή του να ενημερώσει τους πολίτες πού βρίσκονται οι συνομιλίες; Γιατί αποφεύγει να καταθέσει τις κόκκινες γραμμές μας;

Γιατί, αντίθετα, συντηρεί ένα κλίμα που οι Τούρκοι καθημερινά ανατινάζουν; Δεν άκουσε τον Αβ. Νεοφύτου που ομολόγησε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έδωσε κανένα απτό δείγμα της θέλησής της για λύση; Γιατί αυτή η ακατανόητη μυστικοπάθεια και κρυψίνοια όταν οι πολίτες μαθαίνουν από τους Τούρκους, δυστυχώς, τι διαμείβεται στις συνομιλίες;

Μπορεί ενδεχομένως να παραπλανούν. Για να τερματιστεί αυτό, δεν έπρεπε οι Έλληνες να τύχουν ενημέρωσης; Ο Ν. Αναστασιάδης είναι παμπόνηρος αλλά στα μάτια και στις εκτιμήσεις των σκεπτόμενων πολιτών φαντάζει κουτοπόνηρος. Θα ενημερώσει, λέγει, τους πολίτες όταν φτάσει σε συμφωνία με τους Τούρκους. Δηλαδή, να φέρει τους πολίτες προ τετελεσμένων. Και επειδή είναι ειδικός στην επικοινωνιακή διαβουκόληση, θα επισείει τον μπαμπούλα του γνωστού ψευτοδιλήμματος: «Δεχθείτε την προτεινόμενη λύση, διαφορετικά θα τσιμεντωθεί η διχοτόμηση. Θέλετε λύση ή διχοτόμηση;».

Έτσι ήδη πορεύεται και με τα διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια του νομίζει πως θα παρασύρει τους νοήμονες πολίτες. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι καφέδες, οι περίπατοι, οι θεατρικές παραστάσεις, οι ζιβανίες και τα χαμόγελα ότι, τάχα, ο νέος Τ/κ ηγέτης θέλει λύση.

Ούτε ο Αναστασιάδης ούτε άλλα κομματικά και πολιτικά εξαπτέρυγα μπαίνουν στον κόπο να μελετούν τις θέσεις που ο ιδεωδέστερος Δούρειος Ίππος της Τουρκίας προωθεί σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού. Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και άλλοι παρατρεχάμενοι ή κομματικοί μαγκουροφόροι έκτισαν ένα ωραιοποιημένο πορτρέτο του υποτελούς της τουρκικής κατοχής, με την ολέθρια ψευδαίσθηση πως με αυτόν θα βρουν λύση.

Έστω και αν ομολογούν κατά καιρούς και… εύχονται η Τουρκία να καταλάβει το… συμφέρον της και να συναινέσει σε βιώσιμη και δημοκρατική, ευρωπαϊκή λύση. Αλλ’ ο Ακιντζί είναι γνήσιος Τούρκος.

Και ως υπό αμφισβήτηση αριστερός, που η Άγκυρα τον υποβλέπει, επιχειρεί και το αποδεικνύει καθημερινά να επιβεβαιώνει πως αυτός είναι πιο πειθήνιο οργανάκι στην προαγωγή των τουρκικών σχεδιασμών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ν. Αναστασιάδης και οι άλλοι Ακιντζολιγούρηδες να καταλάβουν, επιτέλους, μίαν απλή αλλά ζοφερή πραγματικότητα για τον Ελληνισμό της Κύπρου: Συζητούν με έναν διατεταγμένο πράκτορα της τουρκικής κατοχής, που έχει ως στόχο την επανάκτηση της Κύπρου και την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα καλοπιάσματα, τα γλειψίματα και οι κωμικές επαναπροσεγγίσεις τους με τον υποτελή Ακιντζί διευκολύνουν την επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων. Γι’ αυτό, ξανά επιμένουμε: Οι πολίτες ΤΩΡΑ να ξέρουν τι διαμείβεται και ΟΧΙ όταν ο Αναστασιάδης καταλήξει σε συμφωνία. Από τώρα να ξέρουν για να μπορούν να αντιδράσουν και να ανακόψουν νέες ολέθριες κατολισθήσεις. Αυτές τις αντιδράσεις τρέμει ο Αναστασιάδης.

Εμείς θυμόμαστε και δεν ξεχνούμε σε ποιους πρωτοφανείς εκβιασμούς, εκφοβισμούς και απειλές επιδόθηκε το 2004. Τι θα τον εμποδίσει να επισείσει νέους μπαμπούλες για να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους πολίτες; Να ξέρει: Νέα τετελεσμένα, τύπου Ανάν, δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Σημερινή

Back to top button