breaking newsΔιεθνή

Τρομακτικό βίντεο με τη στιγμή που πέφτει ελαστικό από αεροσκάφος κατά την απογείωση – Προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα από κάτω

Κατεπείγουσα προσγείωση για το Boeing 777

Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 έκανε κατεπείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ χθες, Πέμπτη, αφού έχασε ελαστικό κατά την απογείωσή του. Πρόκειται για νέο συμβάν που ήρθε να προστεθεί σε σειρά περιπετειών αεροπλάνων της εμβληματικής αμερικανικής βιομηχανίας τελευταία.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Boeing να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και η πορεία του τερματίστηκε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το αεροσκάφος της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, σύμφωνα με το Γαλλικό και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατεπείγουσα προσγείωση έγινε δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό του Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Άρχισαν να διενεργούνται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ενώ έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής, που ορίστηκε από τον εποπτικό φορέα, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), επισήμανε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Μπόινγκ.

PrimeNews.

Back to top button