ΆποψηΚύπρος

Στην Τουρκική Συγκυριαρχία…

Μ Ο Ι Α Ζ Ε Ι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:

 

 

TOY ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ-sigmalive.com/simerini

 

perpatisan-gia-tin-eiriniΣυζητούν, αντιπαρατάσσονται, αλληλο-επικρίνονται, κάνουν δηλώσεις, δίνουν συνεντεύξεις, γράφουν άρθρα, σχόλια, αναλύσεις, κάνουν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, για όλες τις επιμέρους «πτυχές» τού Κυπριακού, για το «περιουσιακό» και το «εδαφικό», για τις «εγγυήσεις» και τους Εποίκους, για τη «μετεξέλιξη» ή την «παρθενογένεση», για την «ομοσπονδία» ή τη «συνομοσπονδία», για τη «διάλυση ή μη διάλυση τής Κυπριακής Δημοκρατίας», για το «Νέο Κράτος» ή τη «Νέα Δομή με Νέο Όνομα και Νέα Σημαία», για τον «διαμοιρασμό και το κατάλοιπο εξουσίας», την «εκ περιτροπής τουρκική προεδρία» και ούτω καθ’ εξής, αλλ’ όμως:

 

Α Π Α Ν Τ Ε Σ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ οιανδήποτε αναφορά ή σχόλιο, για την ουσιωδέστερη ουσία τής «λύσης», την οποία διαπραγματεύονται οι κ.κ. Αναστασιάδης – Ακιντζί, με βάση και πλαίσιο την Κοινή Διακήρυξη του πρώτου με τον κ. Έρογλου τής 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Το θεμελιωδέστερο θεμέλιο του «Σκελετού λύσης» και τον πιο σκληρό πυρήνα της.

Από τον οποίο εξαρτώνται και εκ του οποίου πηγάζουν και καθορίζονται, οριστικά και μη αναστρέψιμα, όλα τ’ άλλα… Α Π Ο Σ Ι Ω Π Ο Υ Ν το κυριότερο, το σημαντικότερο και σπουδαιότερο: Το γεγονός ότι, το όποιο κράτος προκύψει απ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις, θα είναι Κράτος Τουρκικής Συγκυριαρχίας.

 

 

 

Ισότιμης, ισόκυρης, «εξίσου» προσυμφωνημένης επί παντός: Σε κάθε επιμέρους πτυχή και σ’ όλες τις εκφάνσεις και διαστάσεις τής κρατικής υπόστασης, της κρατικής κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητας, ισοτίμως συνιδιόκτητο και συγκυριαρχούμενο από τους Τούρκους:

Από το Τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος (πολιτεία), όργανο της Τουρκίας: Αυστηρώς και απολύτως ελεγχόμενο ανέκαθεν και στο διηνεκές από την Άγκυρα. Αυστηρότερα κι αποτελεσματικότερα ελεγχόμενο, ακόμη και σε σύγκριση με τις νοτιοανατολικές κουρδικές περιοχές της τουρκικής επικράτειας…

 

 

 

Α Υ Τ Ο ΑΚΡΙΒΩΣ δεν λένε στον λαό. Δεν εξηγούν στους πολίτες. Ούτε στα μέλη των κομμάτων τους.

 

Δεν συζητούν καν δημοσίως μεταξύ τους ενώπιον του λαού. Ούτε οι ίδιοι, ούτε τα όργανά τους, ούτε κι οι οπαδοί τους. Αποκρύπτουν, ως να ΄ναι επτασφράγιστο μυστικό, την ΟΥΣΙΑ της «λύσης» τους. Η οποία είναι μία, μόνο μία, προσυμφωνημένη, αναμφίβολη κι αναντίλεκτη:

 

 

Τ Ο ΟΤΙ θα παραδώσουν την κρατική υπόσταση της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται από το 1964 νομίμως και διεθνώς αναγνωρισμένη εις χείρας των Ελλήνων Κυπρίων που αποτελούν το 82% του πληθυσμού τής νήσου, στην Τουρκική Συγκυριαρχία. Ή, μήπως, υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γιατί, άραγε, δεν το έκανε κύριο θέμα στην 1η της σελίδα η «Χαραυγή» τού Σαββάτου 5τρ. και γιατί απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση Ακιντζί για τους Εποίκους, που είπε ότι «σε περίπτωση λύσης όλοι οι “υπήκοοι” του ψευδοκράτους ανεξαιρέτως θα γίνουν υπήκοοι της ομόσπονδης Κύπρου και της ΕΕ», την οποία η «Χαραυγή» δημοσίευσε υπό τον… ουδέτερο τίτλο «Εξελίξεις και για το θέμα των εποίκων» στην 7η της σελίδα, φίλτατη διευθύντρια, κυρία Ελένη Μαύρου;

.sigmalive.com/simerini

Back to top button