Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: η φυλάκιση του ηγούμενου της Λαύρας Κιέβου-Pechersk μπορεί να οδηγήσει στον θάνατό του! Στα λευκά κελιά της λευκής τρομοκρατίας του Κιέβου!

Ο Πατριάρχης Κύριλλος προέτρεψε να ληφθούν μέτρα για την προστασία του ηγούμενου της Λαύρας Κιέβου-Pechersk, Μητροπολίτη Πάβελ/Παύλου.

Η φυλάκιση του ηγούμενου μπορεί να οδηγήσει στον θάνατό του, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.gazeta.ru.

Στα λευκά κελιά της λευκής τρομοκρατίας του Κιέβου! Χθες νέα δίκη αναθεώρησε τα περιοριστικά μέτρα εναντίον του και του επέβαλε φυλάκιση. Τους ασκείται αφόρητη ψυχολογική πίεση και βία. Τον διαπομπεύουν τον ανακρίνουν τον δικάζουν κάθε τρεις και λίγο και του ζητούν να προσκυνήσει τη ΝΑΤΟική μπότα του Επιφάνιου. Να υποκύψει στον Καίσαρα. Πολιτικός κρατούμενος και θρησκευτικός κατάδικος.. Αξιώνεται τη διπλή δίκη του Ιησού τη διπλή κατηγορία πολιτική και θρησκευτική. Άξιος!

Ο Πατριάρχης Κύριλλος απηύθυνε έκκληση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ να προστατεύσουν τον Μητροπολίτη Πάβελ, τον ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, από τη δίωξη. Η έκκληση του πατριάρχη δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Σας προτρέπω να δώσετε προσοχή στη συνεχιζόμενη δίωξη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και να λάβετε όλα τα δυνατά μέτρα για να προστατέψετε τον Μητροπολίτη Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Πάβελ από την άνομη δίωξη», είπε ο πατριάρχης.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε επίσης ότι ο 62χρονος μητροπολίτης μπορεί να πεθάνει στη προφυλάκιση.

Νωρίτερα, η SBU παρουσίασε νέες κατηγορίες στον ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ Πάβελ με δύο άρθρα. Στις 14 Ιουλίου, το δικαστήριο συνέλαβε τον κυβερνήτη του Μητροπολίτη Κιέβου-Πετσέρσκ Πάβελ Λαύρα μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο ψυχίατρος Kazennykh εξήγησε σε ποιες ψυχικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσει το στρες.

dimpenews.com

Back to top button