ΆποψηΚύπρος

Τσίπρας, Κατοχή & «κυπριωτισμός»

Με τον Λάζαρο Μαύρο-.sigmalive.com/simerini

 

 

ΣΕ ΠΟΙΑ κατάντια έχει οδηγηθεί το εθνικό -πάντων των Ελλήνων- ζήτημα της 41χρονης ήδη τουρκικής στρατιωτικής κατοχής των βορείων εδαφών τής Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορεί ο καθένας να το βλέπει καθημερινά, εδώ και διεθνώς.

 

Η Τουρκία – Κατακτητής όχι μόνο εδραιώνει ανεμπόδιστη κι ατιμώρητη απ’ τη διεθνή κοινότητα, τα κατοχικά πεπραγμένα της και τα προϊόντα του Αττίλα της στην Κύπρο, όχι μόνο θωπεύεται παγκοσμίως για όσα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου διαπράττει σε βάρος τής ΚΔ και της ελληνικής πλειονότητας του κυπριακού λαού, αλλά και εκλαμβάνεται ως προθύμως και καλοπίστως συνδράμουσα στη «λύση» του Κυπριακού.

Δ Ε Ι Γ Μ Α της κατάντιας: Οι προχθεσινές δηλώσεις στην τουρκική «Χουριέτ» τού μέχρι πρότινος πρωθυπουργού του ελλα-δικού μας κράτους, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούντος επανεκλογή, κ. Αλέξη Τσίπρα:

ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ να καλέσει την Τουρκία ν’ αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της που κρατάνε σκλαβωμένη και διχοτομημένη 41 χρόνια την Κύπρο. Ούτε καν επανέλαβε όσα είχε ζητήσει, επί της δικής του πρωθυπουργίας, από την Τουρκία για τον Αττίλα της, ο Υπουργός του των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς.

– ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ να ζητήσει από την Τουρκία τον τερματισμό του παράνομου Εποικισμού, που συστηματικά διαπράττει για την δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου.

– ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ καν αναγκαίο να ζητήσει την εγκατάλειψη των δόλιων τουρκικών ορέξεων περί «Εγγυητριών Δυνάμεων», τις οποίες ο Υπουργός του Ν. Κοτζιάς είχε ορθώς και ευθαρσώς αποκηρύξει.

– ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ καν απ’ το νου του ότι ήταν ευκαιρία, μέσω τουρκικής εφημερίδας, ν’ αξιώσει από την Τουρκία τον τερματισμό τής τουρκικής κατοχής, την αποκατάσταση και τον έμπρακτο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της ΚΔ, που ήταν η προμετωπίδα των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και συναποτελούν και τις «κυπρογενείς» υποχρεώσεις τής Τουρκίας προς την Ε.Ε.

Α Π Λ Ω Σ… ψέλλισε ότι:

«Τουρκία κι Ελλάδα [ίσα, όμοια και… συνεύθυνα] πρέπει να εμπιστευθούν τους Ακιντζί και Αναστασιάδη για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό»! Επειδή, όπως είπε, «ο Ακιντζί μιλάει για τον “κυπριωτισμό” κι ο Αναστασιάδης είναι προς την ίδια κατεύθυνση»!!!

Προφανώς ο κ. Τσίπρας ήρθε… δεύτερος.

Προφανώς δεν ξέρει ούτε άκουσε ότι, πολύ πριν απ’ τον ίδιο, η Άγκυρα προ πολλού, διά στόματος Νταβούτογλου κ.ά., δήλωσε πως περισσότερο απ’ όλους εμπιστεύεται τον Αναστασιάδη και τον Ακιντζί. Και προφανώς δεν ξέρει πόσες δεκαετίες οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες προσπαθούσαν βιαίως αλλά ματαίως να επιβάλουν τον εν λόγω «κυπριωτισμό» σε βάρος του 82% του κυπριακού λαού.

Κρίμα…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Υποψιάζεστε γιατί ουδέποτε ο κ. Αναστασιάδης φρόντισε να προσδιορίσει ποιες είναι, τέλος πάντων, οι περιλάλητες υπό του ιδίου «Προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων», τώρα που οι αξιωματούχοι τού κόμματός του αρθρογραφούν ότι αυτές οι «Προσδοκίες» αποτελούν την… Σκύλλα και τη Χάρυβδη;
Λάζ. Α. Μαύρος

Back to top button