Διεθνή

Ειδήμονες: Τα παιδιά διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα λόγω των κλειστών σχολείων για covid19! Αστυνομικός Διευθυντής Μαϊάμι: Η αδράνεια είναι η παιδική χαρά του διαβόλου!!

Παιδιά διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα και βίαια εγκλήματα εν μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επιβράδυνσης δικαστηρίων δηλώνουν Αμερικανοί ειδήμονες.
“Η αδράνεια είναι η παιδική χαρά του διαβόλου”, λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Μαϊάμι, Art Acevedo.
Μια εκπληκτική τάση για βίαια εγκλήματα και εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται από ανηλίκους έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους αξιωματούχους που λένε ότι το πρόβλημα προέκυψε, εν μέρει, από την έλλειψη εποπτείας για παιδιά εκτός σχολείου και από στάση laissez-faire προς τους παραβάτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ξέρετε, τα αδρανή μυαλά είναι η παιδική χαρά του διαβόλου. Και πολλά από αυτά τα παιδιά, είναι αδρανή εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα χωρίς να πηγαίνουν στο σχολείο. Και αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Μαϊάμι Art Acevedo στo Fox Νews την Τετάρτη. Ο Acevedo υπηρετεί επίσης ως πρόεδρος της Ένωσης Αρχηγών Μεγάλων Πόλεων και ήταν προηγουμένως επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος του Χιούστον.

Μόλις την Τετάρτη, εκπρόσωπος Τύπου του Αστυνομικού Τμήματος του Σικάγο (CPD) ανακοίνωσε δολοφονίες πρώτου βαθμού και ένοπλες κατηγορίες αεροπειρατείας εναντίον ενός 16χρονου αγοριού για φερόμενη δολοφονία ενός άνδρα, 53 ετών, και διέπραξε μια σειρά ληστειών τον Φεβρουάριο.

Και νωρίς την Πέμπτη, η αστυνομία του Σικάγου είπε ότι συνελήφθησαν δύο αγόρια, ηλικίας 16 και 17 ετών. Ο νεότερος του ζευγαριού κατηγορήθηκε για ένοπλες επιβαρυντικές επιθέσεις, ενώ και οι δύο κατηγορήθηκαν για παραλαβή / κατοχή / πώληση κλεμμένου οχήματος.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο 13χρονος Αδάμ Τολέδο πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία του Σικάγου κατά τη διάρκεια μιας «ένοπλης σύγκρουσης», ανέφεραν οι αρχές εκείνη την εποχή, αν και εξακολουθούν να συλλέγονται πρόσθετες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία του Σικάγου επιδίδεται στην καταπολέμηση των εγκληματικών πράξεων από ανηλίκους, και οι συλλήψεις συνεχίζουν να εκτοξεύονται.

Νωρίτερα φέτος, το CPD ανέφερε αύξηση κατά 180% στα carjackings τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα από έτος σε έτος, με αξιωματούχους να αναφέρουν στοιχεία σύλληψης που δείχνουν ότι οι παραβάτες ήταν συχνότερα μεταξύ των ηλικιών 15 και 20.

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της CPD Μπρεντάν Ντενιχάν δήλωσε τον Ιανουάριο ότι οι αλλαγές που οφείλονται στην πανδημία, όπως οι αστικές αναταραχές και η έλλειψη πλήρως λειτουργικών σχολικών και δικαστικών συστημάτων, συνέβαλαν στην έξαρση.

“Είναι απλώς ένα παιχνίδι για αυτά τα παιδιά”, έγραψε η Deenihan σε μια δημοσίευση του Εκτελεστικού Φόρουμ της Αστυνομίας το Φεβρουάριο.

Είπε επίσης στο The Washington Post τον ίδιο μήνα: “Είναι εξαιρετικά νέοι, τρομοκρατούν τους ανθρώπους .. “.”

Ωστόσο, το Σικάγο απέχει πολύ από τη μόνη πόλη που ανέφερε αύξηση των carjackings που διαπράχθηκαν από ανηλίκους.

Ο Acevedo είπε στο Fox News ότι έχει μιλήσει με αρχηγούς σε μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Τόνισε ότι τα παιδιά έχουν ήδη στοχευθεί από εγκληματικές ομάδες ενηλίκων επειδή η επιβολή του νόμου σε ορισμένες δικαιοδοσίες πηγαίνει εύκολα στο παιδί. Επομένως, αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, είπε, “χρησιμοποιούν ανηλίκους επειδή γνωρίζουν ότι οι ανήλικοι πρόκειται να ξεφύγουν από αυτό και μπορούν να επιστρέψουν για να προσβάλουν εκ νέου”.

“Επιπλέον, προσθέτετε αυτήν την πανδημία όπου τα περισσότερα παιδιά σε όλη τη χώρα, νέοι, νέοι, δεν πήγαιναν στο σχολείο και στη συνέχεια οι γονείς είτε στην εργασία – πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να εργάζονται – ενώ αυτά τα παιδιά δεν επιβλέπονται “, συνέχισε ο Acevedo. “Έτσι, αυτό το μέρος της αύξησης οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο. “

Τόνισε επίσης ότι τα δικαστήρια σε πολλά μέρη της χώρας έχουν «σταματήσει» και ότι οι χαλαροί κανονισμοί όπλων διευκόλυναν τα όπλα να φτάσουν «σε λάθος χέρια».

Στο Χιούστον ένας 16χρονος συνελήφθη τον Μάρτιο και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Ρούμπεν Πινέντα, 15 ετών, ανέφερε το τοπικό click2Houston.com…..

Η Επιτροπή των Σοφών Υγειονομικών που συνεδριάζουν κα΄θε τόσο για το συνεχές αντισυνταγματικό κλείσιμο των σχολικών δομών της χώρας συμμετέχουν Εγκληματολόγοι Παιδοψυχολόγοι Παιδοψυχίατροι Αστυνομικοί Διευθυντές ως όφειλαν;; Έχουν προειδοποιήσει ανάλογα οι αρμόδιες αρχές ως όφειλαν την ηγεσαί του υπ. Παιδείας πριν προχωρήσει στο κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων για 1 σχεδόν χρόνο;;;;foxnews 8/4.21

dimpenews.com

Back to top button