breaking newsΔιεθνή

Δανία: Ο πραγματικός λόγος της παραίτησης της βασίλισσας

 

Η βασίλισσα Μαργκρέτε ενήργησε αποφασιστικά τερματίζοντας τη βασιλεία της προκειμένου να σώσει των θρόνο της Δανίας από επερχόμενα σκάνδαλα αλλά και τον γάμος του γιου της πρίγκιπα Φρέντερικ με την πριγκίπισσα Μαίρη εν μέσω φημών για την εξωσυζυγική του σχέση

Σύμφωνα με την MailOnline η 83χρονη μονάρχης της Δανίας έδρασε προληπτικά όταν ανακοίνωσε στην ετήσια ομιλία της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα παραιτηθεί στις 14 Ιανουαρίου – η πρώτη παραίτηση στο σκανδιναβικό κράτος εδώ και 500 χρόνια.

Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ της Δανίας, διετέλεσε επί 52 χρόνια σαν βασίλισσα της Δανίας, ενώ μετά τη δήλωση της σχετικά με τα σχέδιά της να παραιτηθεί, αναμένεται ο Πρίγκιπας Φρέντερικ να ανέλθει στο θρόνο, ως βασιλιάς Φρέντερικ X.

Σύμφωνα με αναφορές, γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 26 Μαΐου 1968 και του δόθηκε το όνομα Φρέντερικ προς τιμήν του παππού του από τη μητέρα του, του βασιλιά Φρειδερίκου Θ’.

Μετά την ξαφνική παραίτηση της βασίλισσας η χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο μέλλον υπό την εξουσία του σκανδαλώδους γιου της, Πρίγκιπα Φρέντερικ.

Το μυστηριώδες μήνυμα που έστειλε η πριγκίπισσα Μαίρη μετά τις φήμες περί απιστίας

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που έστειλε φέτος η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας εστιάζει στην ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση και οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι το μήνυμα είναι μια κρυπτογραφημένη απάντηση στις φήμες περί απιστίας που συγκλόνισαν το βασιλικό οίκο της χώρας.

Η ανάρτηση έρχεται λίγες μέρες μετά τις στιγμές που πέρασε η 51χρονη πριγκίπισσα που γεννήθηκε στην Τασμανία με τον σύζυγό της, πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερικό 55 ετών, και τρία από τα παιδιά τους στη Νέα Ζηλανδία. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η βασιλική οικογένεια της Δανίας συγκλονίστηκε από φήμες για υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του μελλοντικού βασιλιά και της Μεξικανής Genoveva Casanova, ο ίδιος και η σύζυγός του ωστόσο συνέχισαν κανονικά τα καθήκοντά τους, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιδρύματός της, η μελλοντική βασίλισσα σκέφτεται το περασμένο έτος – και λέει ότι ένιωθε ότι ήταν μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια. «Και την ίδια στιγμή, έχουν συμβεί τόσα πολλά που είναι αδύνατο να τα περιγράψω όλα με λέξεις», συνέχισε. Ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο επίσημο Instagram του Βασιλικού Οίκου της Δανίας αφήνει να εννοηθεί για κάποιους ότι η πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε το ίδρυμά της για να απαντήσει στις φήμες που συγκλόνισαν την οικογένειά της.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αν θέλουμε να πετύχουμε. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στον εργασιακό τομέα και για όσους από εμάς εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης. Αυτό ισχύει για όλους μας. Οι άνθρωποι χρειάζονται τους ανθρώπους » τόνισε. Η ανάρτηση και τα δυνατά λόγια εμφανίστηκαν δίπλα σε μια υπέροχη εικόνα της στο χιόνι. Φοράει ένα μωβ βελούδινο σακάκι κάτω από ένα ζεστό μάλλινο πανωφόρι και χαρίζει ένα απαλό χαμόγελο προς την κάμερα.

«Η βασιλική οικογένεια της Δανίας είναι τυχερή που σας έχει. Ελπίζω ο σύζυγός σας να καταλάβει ότι έχει ντροπιάσει απεριόριστα εσάς και τα παιδιά του. Θα γίνεις μία υπέροχη βασίλισσα», σχολίασε ένας θαυμαστής. Ένας άλλος έγραψε: «Νομίζω ότι αυτή ήταν μια θλιβερή χρονιά για τη Μαίρη, η (υποτιθέμενη) προδοσία του συζύγου της και μάλιστα δημόσια. Τι γενναία γυναίκα, μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα. Απλώς τη λατρεύω».

Κάποιοι υπερασπίστηκαν τους βασιλείς, καλώντας τον κόσμο να σταματήσει να μιλάει για την υποτιθέμενη υπόθεση, με το κοινό να χωρίζεται σε εκείνους που πιστεύουν και εκείνους που δεν πιστεύουν το όργιο φημολογίας γύρω από το παλάτι. Άλλοι απλώς την ευχαρίστησαν για το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά της. «Είσαι τόσο υπέροχη, όμορφη Πριγκίπισσα μας, έγραψε ένας θαυμαστής – απηχώντας το συναίσθημα δεκάδων άλλων.

Η πριγκίπισσα Μαίρη ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία στις 18 Δεκεμβρίου – όπου τη συνάντησε ο πρίγκιπας Φρειδερίκος και η μεγαλύτερη κόρη τους Ισαβέλλα. Βρισκόταν στην Αυστραλία από τις 6 Δεκεμβρίου -όπου συνδέθηκε με την οικογένειά της – μαζί με τα δίδυμα, πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοσεφίν. Η επίσκεψη της πριγκίπισσας στην Αυστραλία σηματοδοτεί την πιο χαμηλών τόνων επιστροφή της στο σπίτι ποτέ – με πολλούς να εικάζουν ότι ευθύνονται οι πρόφατες φήμες που επισκίασαν το γάμο της

Ποιος είναι ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Φρέντερικ

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ, είναι το πρόσωπο το οποίο στο οποίο έλαχε ο κλήρος για να αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα.

Ο διάδοχος είχε συζητηθεί για την πρώτη του τουρνέ στην Ινδία ως αντιβασιλέας, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαίρη. Το πριγκηπικό ζευγάρι τότε υποχρεώθηκε να αποχωριστεί τα υποδήματά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ταφικό μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι, όπως προτάσσει το πρωτόκολλο. Στο ζευγάρι ζητήθηκε να βγάλουν τα παπούτσια τους και να προχωρήσουν προς το μνήμα φορώντας λευκές παντόφλες μιας χρήσης.

Κατά τα άλλα, η πρώτη επίσημη του πρίγκιπα Φρέντερικ με τα καθήκοντα της μητέρας του υπό μάλης στέφθηκε από επιτυχία, σύμφωνα με τη δανική αποστολή. Κύριο ζήτημα της επίσκεψης, πέρα από τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ήταν η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα και η πράσινη ανάπτυξη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν από του Ολυμπιακούς Αφώνες της Αθήνας στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον πρίγκιπα Κρίστιαν, την πριγκίπισσα Ιζαμπέλα και τα δίδυμα πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοζεφίνα και ζούσαν προφανώς βίο ανέφελο ώσπου η βασίλισσα Μαργκρέτε καθηλώθηκε στο κρεβάτι του πόνου.

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ είναι ο μόνος γαλαζοαίματος στην ιστορία που έχει συμμετάσχει σε αγώνα Ironman, αλλά και ο πρώτος και ο μοναδικός που έχει τερματίσει μαραθώνιο δρόμο σε 3 ώρες, 22 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Στο παλμαρέ του έχει ακόμα διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα και φυσικά στο αλπικό σκι.

Κατά τα άλλα, είναι ένας άνθρωπος που παιδιόθεν προετοιμαζόταν για να αναλάβει κάποια μέρα τα βασιλικά καθήκοντά του. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Δανία και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ -όπου φοίτησε με ψευδώνυμο για ευνόητους λόγους-, έγινε ο πρώτος Δανός γαλαζοαίματος που απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, υπηρέτησε τη θητεία του και στα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και αφοσιώθηκε τόσο στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, ώστε υπήρξε σάρκα από τη σάρκα ερευνητικών αποστολών στη Γροιλανδία.

n PrimeNews.

Back to top button