breaking newsΕλλάδαΙστορικά

Μεσσηνία Περιοχή Της Ελλάδας Με Πλούσια Ιστορία Και Αξεπέραστες Φυσικές Ομορφιές!!.

Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας.

Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους τόπουςΕίναι άγνωστο πότε οχυρώθηκε η θέση για πρώτη φορά, το 1205 οι Φράγκοι σταυροφόροι αναφέρεται ότι την οχύρωσαν πρόχειρα και το 1206 που κατέλαβαν τη Μεθώνη οι Ενετοί γκρέμισαν την οχύρωση αυτή και το 1209 που πήραν οριστικά τη Μεθώνη έφτιαξαν το σημερινό κάστρο και το λιμάνι του τότε οικισμού.

Το Καλό Νερό (μερικές φορές αποδίδεται ως Καλόνερο) Κυπαρισσίας Μεσσηνίας είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. βορείως τηςΚυπαρισσίας στην Δυτική Πελοπόννησο. Τα τελευταία χρόνια ανεγέρθηκαν εκεί πολλές τουριστικές Μονάδες. Διαθέτει αμμώδη παραλία που εκτείνεται από τη Νέδα μέχρι το ποτάμι της Κυπαρισσίας. Θεωρείται από τους σημαντικότερους τόπους στην Ελλάδα που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέττα-Καρέττα να σκάβουν τις φωλιές τους και να γεννούν τα αυγά τους.

Το πολυλίμνιο είναι ένα φανταστικό μέρος καλά κρυμμένο μέσα στην βλάστηση της Μεσσηνιακής γής. Βρίσκεται στο δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνη-Πύλου.

Μέσα σε μια βαθιά χαράδρωση του ρέματος της Μαύρης Λίμνης κρύβεται κάτι εντελώς ξεχωριστό. Το Πολυλίμνιο, μια κλιμακωτή διαδοχή από λίμνες. Είναι επτά στο σύνολο, η καθεμιά ένας ολοκληρωμένος κόσμος, με τις λιμπελούλες και τα νερολούλουδά της. Τις λίμνες ενώνουν διαδοχικοί καταρράκτες και τις σκιάζει πλούσια βλάστηση. Οι πιο ωραίες και μεγάλες είναι η Μαυρολίμνα και η λίμνη Καδή που τις λούζουν εντυπωσιακοί καταρράκτες. Επισκεφθείτε το Πολυλίμνιο καλοκαίρι.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα! Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το Βουφράς, “εκεί που ζουν τα βόδια”. Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά. Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Κάθε ιδιαίτερη παραλία κρύβει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Στην περίπτωση της Βοϊδοκοιλιάς, έχουμε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό κολπίσκο! Λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ ακρη της παραλίας. Στα αριστερά σας, σαν κάθεστε στο αμμουδερό, βλέπετε το Παλιόκαστρο. Στα δεξιά σας, στην άλλη άκρη της παραλίας πάνω στο λόφο, βρίσκεται θολωτός τάφος που αποδίδεται (χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί) στο Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα. Χαμηλή βλάστηση περικλείει τον κόλπο. Η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια – αρκεί να βυθίσετε τη χούφτα σας στην άμμο!

Η παραλία είναι όσο απομακρυσμένη χρειάζεται για να παραμένει “αυθεντική”! Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000.

Δείτε περισσότερα στο VIDEO

Πηγή: omorfataxidia23.blogspot.gr

Back to top button