breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Χαμός στην Οτάβα!!! “Αφήστε τα παιδιά ήσυχα” Διαμαρτυρίες γονέων για τις “μαθησίες 2SLGBTQ+” (video)

Η Σχολική Επιτροπή της Περιφέρειας Οττάβα-Κάρλετον (OCDSB) είπε ότι οι μαθητές θα πρέπει να υποχρεούνται να μάθουν για τις σεξουαλικές μειονότητες ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι γονείς τους.

 

«Όλο το προσωπικό στο OCDSB (σχολείο στην Οτάβα) έλαβε αυτό το email στις 31 Μαΐου, ενημερώνοντάς τους ότι η εκπροσώπηση «2SLGBTQ+» στο πρόγραμμα σπουδών και στην τάξη είναι «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», ότι η εξαίρεση από τις «μαθησίες 2SLGBTQ+» δεν αποτελεί επιλογή και ότι οι δάσκαλοι που θέλουν να «ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη» μπορούν «να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες they/them/theirs για όλους»έως ότου οι μαθητές ορίσουν διαφορετικά», είπε η πρώην δασκάλα του γυμνασίου του Οντάριο, Chanel Pfahl σε tweet της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε, το OCDSB ξεκινά το σημείωμα λέγοντας ότι η διασφάλιση της εκπροσώπησης των σεξουαλικών μειονοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών και στην τάξη είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Δείτε video από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρόμενων γονέων έξω από σχολείο στην Οτάβα:

Σε άλλη περίπτωση οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “Αφήστε τα παιδιά ήσυχα”

Από την άλλη πλευρά είχε οργανωθεί αντισυγκέντρωση, που φέρεται ότι έλαβαν μέρος μέλη των Αντίφα, στην οποία φώναζαν “Πηγαίνετε σπίτια σας φασίστες”.

Δείτε video:

 «Ο αποκλεισμός ή η διαγραφή ταυτοτήτων 2SLGBTQ+ από το εκπαιδευτικό υλικό συνιστά μια μορφή διάκρισης», φέρεται να ανέφερε το OCDSB στο σημείωμα.

Κοινοποιώντας τη δέσμευση του σχολείου για ισότητα και ένταξη, το σημείωμα ανέφερε ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της κουλτούρας και του περιβάλλοντος που μπορούν να περιμένουν οι γονείς. Αυτό βοηθά τη σχολική κοινότητα να γνωρίζει τα δικαιώματα, τις ευθύνες της και πώς μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την κουλτούρα ένταξης και σεβασμού της διαφορετικότητας. 

Σύμφωνα με τις νομικές υποχρεώσεις του OCDSB, αυτό συνεπάγεται την επαγρύπνηση για τον εντοπισμό περιπτώσεων μεροληψίας, διακρίσεων και μίσους κατά των μαθητών σεξουαλικής μειονότητας και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Με την καταπολέμηση των διακρίσεων, είπε ότι αυτό συμβάλλει «στην άρση των φραγμών και στην ενίσχυση της αίσθησης του ανήκειν και στην επιβεβαίωση των δικαιωμάτων τους ως πολύτιμα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας».

Το σημείωμα συνέχισε λέγοντας ότι η μάθηση στα σχολεία αντανακλά τη διαφορετικότητα και είναι περιεκτική και φιλόξενη για όλους τους μαθητές. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, τα σχολεία γιορτάζουν, τιμούν και στοχάζονται σε πολλαπλές παραδόσεις, πεποιθήσεις, έθιμα, πολιτισμούς και ταυτότητες.

Το OCDSB αναγνώρισε ότι είναι «ουσιώδες να κατανοήσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι ανοιχτά σε συζήτηση ή επιλεκτική συμμετοχή». Σύμφωνα με τον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο, είναι επαγγελματικό και νομικό καθήκον της σχολικής επιτροπής να ενθαρρύνει ένα φιλόξενο περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους μαθητές. 

Το σημείωμα ολοκληρώθηκε λέγοντας ότι τα αιτήματα εξαίρεσης γίνονται συχνά σε σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός μαθητή ή της οικογένειας. 

«Ενώ ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει προσωπικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έκφραση αυτών των πεποιθήσεων στο σχολείο δεν επιτρέπει το δικαίωμα να εξαιρεθείτε από τη μάθηση 2SLGBTQ+ ή να εκφράσετε μεροληπτικές προοπτικές έναντι των ατόμων 2SLGBTQ+», είπε το OCDSB.

«Οι οικογένειες μπορούν να επιλέξουν να κρατήσουν το παιδί τους στο σπίτι κατά τη διάρκεια των μαθησιακών δραστηριοτήτων του Μήνα Υπερηφάνειας, αλλά τα σχολεία δεν θα πρέπει να προσφέρουν την επιλογή ή να εγκρίνουν αιτήματα εξαίρεσης ενώ είναι στο σχολείο».

Η Σχολική Επιτροπή της Περιφέρειας Peel (PDSB) δήλωσε στις 10 Μαΐου, καθώς πλησιάζει ο Μήνας Υπερηφάνειας, θα συνεχίσει τη δέσμευσή της στις σεξουαλικές μειονότητες και θα τις γιορτάσει και θα τις επιβεβαιώσει.

«Το σημείωμα εστάλη σε όλο το προσωπικό του σχολείου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντίδραση των γονιών για τον μήνα υπερηφάνειας», είπε ο Pfahl.

el.gr

(photo: pixabay)

Back to top button