breaking newsΕλλάδα

Ο Γερμανός πρέσβης ομολογεί οτι χαϊδεύουν την Τουρκία

Μίλησε για την καλή σχέση τους, ενώ δεν του άρεσε η κριτική. Την ίδια ώρα ο… Φον Δημητράκης Καιρίδης έσπευσε να εκθειάσει το Βερολίνο

Ζητώντας και τα ρέστα, διαμαρτύρεται ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα για την κριτική που δέχεται η Γερμανία περί ίσων αποστάσεων στην ελληνοτουρκική κρίση, δηλώνοντας ότι δεν την καταλαβαίνει. Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία θα πειστεί με την τακτική του καρότου και του μαστιγίου, αν και για το μαστίγιο, δηλαδή τις κυρώσεις στην Άγκυρα, δεν εμφανίστηκε και ιδιαίτερα πρόθυμος…

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ερνστ Ράιχελ παραδέχθηκε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να έχει πολύ καλή σχέση με την Τουρκία, καθώς η τελευταία «τείνει ευήκοον ους σε εμάς, όποτε μιλάμε» όπως είπε. Εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την Ελλάδα. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ως εκ τούτου, την κριτική που ασκείται στην Ελλάδα έναντι στη Γερμανία δεν την καταλαβαίνω» πρόσθεσε, μάλιστα, λέγοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να έχει έναν διαπραγματευτή.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως η Τουρκία θα αντιμετωπιστεί με «μαστίγιο και καρότο», λέγοντας πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δείξει σύντομα το μαστίγιο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο κυρώσεων και ανάλογα με την κατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν οι αρχηγοί, ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, αν θέλουμε να πειστεί η Τουρκία, δεν αρκούν οι απειλές και οι κυρώσεις, αλλά πρέπει να υπάρξει και συζήτηση.

«Δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη το ενδεχόμενο της σύγκρουσης» σημείωσε, ενώ κατέστησε σαφείς τις προθέσεις της Γερμανίας να μη συμπεριφερθεί με τη «μεγίστη σκληρότητα» απέναντι στην Τουρκία.

Ο Γερμανός πρέσβης σχολίασε, μάλιστα, πως η καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί ότι είναι «προσωπική της υπόθεση» η αποκλιμάκωση και η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, προσθέτοντας πως «σημείωσε ήδη μια επιτυχία με την απόσυρση του “Oruc Reis” και το επόμενο βήμα είναι η έναρξη των διερευνητικών επαφών». Όσο για την πώληση όπλων από τη Γερμανία στην Τουρκία, ο πρέσβης ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία «χορηγεί πολύ λιγότερα όπλα σε σχέση με το παρελθόν».

Την ίδια ώρα, ο γνωστός Δημήτρης Καιρίδης επέλεξε, παρά τη γερμανική στάση Πόντιου Πιλάτου, να πλέξει το εγκώμιο του Βερολίνου, αποκαλώντας τη Γερμανία «υποδειγματικό Ευρωπαίο πολίτη». Ο «γαλάζιος» βουλευτής, μάλιστα, εξήρε την ισχυρή οικονομία της, τον «εξαιρετικό» τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία, καθώς και τον «ηγετικό» ρόλο της στο Ταμείο Ανόρθωσης…

.dimokratianews.

Back to top button