Διεθνή

Yπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ισραήλ: ”Η ιρανική επίθεση κατέστρεψε 2 ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και σκότωσε πολλούς στρατιώτες!” Ισραηλινά ΜΜΕ: από την επίθεση υπέστη ζημιές το πυρηνικό κέντρο Dimona!

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir έκανε την επώδυνη παραδοχή: ”Η ιρανική επίθεση κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και σκότωσε πολλούς στρατιώτες.”

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι : 44 μέλη της Μοσάντ σκοτώθηκαν στην αεροπορική βάση του Νεβατίμ!

Tελικά το ψέμα όντως έχει κοντά ποδάρια … η προπαγάνδα κατέπεσε..

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές ότι δορυφορικές εικόνες δείχνουν τουλάχιστον μια ζημιά εντός των ορίων μιας εγκατάστασης πυρηνικού αντιδραστήρα στη Ντιμόνα, με δύο πρόσθετες καταστροφές που αναφέρθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Αναφορές από τοπικά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πυρηνικό συγκρότημα Dimona μπορεί να έχει υποστεί ζημιές ως αποτέλεσμα επίθεσης που προέρχεται από το Ιράν.

Επιπλέον, η δημοσίευση τόνισε ασυνέπειες μεταξύ των επίσημων αφηγήσεων και των οπτικών αποδεικτικών στοιχείων, σημειώνοντας ζημιές όχι μόνο στον αντιδραστήρα Dimona αλλά και σε δύο αεροπορικές βάσεις στην περιοχή Negev.

Πάντως το Ιράν καλού κακού διαψεύδει ότι στόχευσε τη Dimona…

Ο ισχυρισμός του εβραϊκού μέσου ενημέρωσης Maariu ότι ο πύραυλος έπληξε το κτίριο πυρηνικής ενέργειας Dimona είναι ψυχολογικός πόλεμος αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ΙSNA και προσθέτει:

  • Η Ντιμόνα δεν ήταν μεταξύ των στόχων της επιχείρησης

Η πρόσφατη επιτυχημένη επιχείρηση έδειξε ότι θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο ανά πάσα στιγμή.

Τώρα... η Αμερική άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείς στο αίτημα της Παλαιστίνης να γίνει πλήρες μέλος του ΟΗΕ πυροδοτώντας τη διαιώνιση της σύγκρουσης..

dimpenews.com

Back to top button